Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Nedrįskite gerti kavos iš šios spalvos puodelio. Ir visą tai ne apie pranašystes…
Maistas / Gėrimai

Nedrįskite gerti kavos iš šios spalvos puodelio. Ir visą tai ne apie pranašystes…

Raudonos spalvos puodelis
Dalintis

Tikrai daugelis iš mūsų nesusimąsto apie puodelio, iš kurio geria kavą, spalvą. O veltui. Pasirodo, kalbama ne apie estetiką, o apie galimą pavojų sveikatai.

Faktas tas, kad atitinkamos spalvos glazūra gaminama švino pagrindu. Atitinkamai raudonos ar oranžinės spalvos puodeliai gali išskirti sveikatai pavojingų medžiagų.

Dėl šios priežasties rekomenduojama rinktis stiklinius, keraminius arba nerūdijančio plieno puodelius. Plastikiniai ar aliuminio puodeliai gali kelti pavojų sveikatai.

Be to, kaip paaiškėjo eksperimento metu, puodelio spalva gali turėti įtakos kavos skonio suvokimui. Visų pirma gėrimas iš balto puodelio gali atrodyti ne toks saldus kaip gėrimas iš mėlyno ar skaidraus puodelio.

Atsižvelgdami į tai, kas išdėstyta pirmiau, ekspertai pateikia vertingų patarimų.

Jie rekomenduoja prieš pradedant gerti kavą įsitikinti, ar turite tinkamą puodelį.

Šaltinis: Sports.kz

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Sandra Alšauskienė

Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis.

2 Komentarai

guest
2 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Pamiršau
Pamiršau
prieš 5 mėnesių

Yra be švino glazūra. Straipsnis dėmesio pritraukimui,o visa kita nesąmonė.

Gita
Gita
prieš 5 mėnesių

Taigi! Pradžioje:kategoriškai negerti iš raudono puodelio,paskui oranžinės,aliuminio,plastikinio. O kaip reikalai su porcelianu,fajansu?

Panašūs straipsniai
Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...