Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Nelaikykite pieno šaldytuvo durelėse. Jūs privalote apie tai žinoti
Maistas / Gėrimai

Nelaikykite pieno šaldytuvo durelėse. Jūs privalote apie tai žinoti

Pienas šaldytuvo durelėse
Dalintis

Beveik visi deda pieną į šaldytuvo dureles, tačiau ekspertas atskleidė, kodėl tai gali būti bloga idėja. Pasirodo, tai iš tiesų nėra tinkamas būdas, o šaldytuvo durelėse iš tiesų reikėtų laikyti ne pieną, o prieskonius.

Temperatūros svyravimai gali sukelti ankstyvą pieno gedimą. Beko ekspertai rekomenduoja pieną laikyti vidurinėje lentynoje kartu su jogurtu, sūriu ir kiaušiniais, nes taip užtikrinama pastovi produktų temperatūra, praneša „Mirror“.

Atidarant šaldytuvo dureles, temperatūra nuolat svyruoja keliais laipsniais.

„Gali kilti pagunda tiesiog įmesti savaitės maisto produktų rinkinį į šaldytuvą ir manyti, kad viskas bus gerai. Tačiau faktas yra tas, kad kai kurios šaldytuvo dalys yra šaltesnės nei kitos, todėl jos yra veikiamos skirtingų rūšių maisto produktų“, – rašoma ‚Beko‘ interneto svetainėje.

Norint išvengti greito maisto sugedimo šaldytuve, „Beko“ išsamiai nurodė, kas kur turėtų būti dedama.

 

Viršutinė lentyna

Viršutinėje lentynoje temperatūra yra aukštesnė, todėl čia rekomenduojama laikyti maisto produktus, iš kurių nereikia gaminti patiekalų. Tai apima tokius maisto produktus, kaip virta ir vytinta mėsa, likučiai ar iš anksto paruošti patiekalai.

Vidurinė lentyna

Vidurinėje lentynoje turėtų būti pienas, taip pat pieno produktai, pavyzdžiui, pienas, jogurtas, varškė ir sūris. Ekspertai pataria vidurinėse lentynose dėti ir kiaušinius, nes jie išlaiko pastovią temperatūrą.

Apatinės lentynos

Tai šalčiausia šaldytuvo dalis, kurioje reikia laikyti maisto produktus, kuriuos reikia paruošti. Todėl tai geriausia vieta žaliai mėsai ir žuviai. Žalią mėsą verta laikyti toje pačioje lentynoje, tada tai padės išvengti kryžminės taršos.

Durys

Durelės yra puiki vieta laikyti padažams ir prieskoniams, kurie nesuges dėl temperatūros svyravimų. Tai gali būti stiklainiai su uogiene ir salotų padažais. Viskas, kas turi natūralių konservantų, durelėse atlaikys laiko išbandymą. Durelėse taip pat galima laikyti minkštą sviestą ir tepamus produktus.

Stalčiai

Apatinius stalčius geriausia naudoti vaisiams ir daržovėms bei prieskoninėms žolelėms laikyti.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Nuostabus burokėlis

Mano močiutės paslaptis: kodėl ji niekada nevirdavo burokėlių ir kaip paruošdavo skaniausius, kokius esu valgęs

Prisimenu, kaip vaikystėje sukiodavausi virtuvėje pas močiutę – mažoje, bet visada kvepiančioje...

Jautienos kaulų čiulpai

„Riebusis auksas“ vėl grįžta į meniu. Jame gausu kolageno, gerina kaulų sveikatą ir odos išvaizdą

Jautienos kaulų čiulpai, šiandien dar vadinami „riebusis auksas“, sugrįžta į mūsų virtuves....

Agurkai suvynioti į plėvelę

Kodėl ilgavaisiai agurkai parduotuvėse yra supakuoti į plėvelę? Priežastys – dvi, ir jos gali nustebinti

Agurkai – skani ir sveika daržovė, kurią galima valgyti žalią, dėti ant...

Rytinis ritualas – kava

Kavos ritualas turtams pritraukti: paprastas rytinis metodas, galintis pakeisti jūsų finansinę sėkmę

Daugeliui puodelis kavos ryte – tai tiesiog būdas pabusti. Tačiau ar žinojote,...