Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Netikėtas poveikis garantuotas, tačiau ar išdrįsite? Kava su kiaušinio tryniu
Maistas / GėrimaiSportas / Sveikata

Netikėtas poveikis garantuotas, tačiau ar išdrįsite? Kava su kiaušinio tryniu

Kava su kiaušinio tryniu
Dalintis

Sveiki atvykę į gurmaniškų atradimų ir sveikos gyvensenos pasaulį! Šiandien noriu pasidalinti netikėtu, bet itin intriguojančiu receptu – kava su kiaušinio tryniu. Šis derinys, nors ir skamba neįprastai, gali nustebinti savo skoniu bei teigiamu poveikiu sveikatai.

Kodėl verta išbandyti?

Kava su kiaušinio tryniu – tai ne tik gurmaniškas malonumas, bet ir puikus būdas gauti organizmui reikalingų maistinių medžiagų. Kiaušinio trynys yra tikras vitaminų ir mineralų šaltinis, kuriame gausu vitaminų A, B grupės, E, K, folio rūgšties, geležies, fosforo, kalcio ir kitų vertingų elementų. Šis derinys suteikia energijos, gerina virškinimą, mažina cholesterolio kiekį ir netgi gali padėti mesti svorį.

Kiaušinio trynių nauda sveikatai:

  • Lecitinas: gerina smegenų veiklą, atmintį ir koncentraciją.
  • Liuteinas ir zeaksantinas: saugo akis nuo žalingo mėlynosios šviesos poveikio ir mažina kataraktos riziką.
  • Vitaminai ir mineralai: stiprina imuninę sistemą, gerina odos ir plaukų būklę, palaiko normalią širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą.
  • Baltymai: svarbūs raumenų augimui ir regeneracijai.

Kaip paruošti tobulą kavą su kiaušinio tryniu?

Nors receptas paprastas, svarbu laikytis kelių taisyklių, kad gėrimas būtų skanus ir neprarastų savo maistinės vertės:

  1. Kava turi būti karšta, bet ne verdančio vandens temperatūros. Per karšta kava gali sukrekėti trynį ir sugadinti gėrimo konsistenciją.
  2. Naudokite tik šviežius kiaušinius.
  3. Trynį su cukrumi plakite tol, kol gausite purią ir šviesią masę.
  4. Kiaušinio ir cukraus mišinį lėtai pilkite į kavą ir švelniai išmaišykite.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Sandra Alšauskienė

Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Pirmosios vyšnios

Pirmosios vyšnios rinkoje – bet ar tikrai lenkiškos? Augintojai kalba atvirai: „Tai – neįmanoma“

Pirmosios vyšnios jau pasirodė didmeninėse parduotuvėse ir turguose, bet tarp vaisių augintojų...

Kokius kiaušinius rinktis

Minkštai ar kietai virti kiaušiniai? Kuris pasirinkimas geresnis norint numesti svorio?

Kiaušiniai – vienas populiariausių baltymų šaltinių, dažnai įtraukiamas į svorio metimo programas....

Jaunos bulvės

Jokių daugiau košių! Pažiūrėkite, kaip išvirti jaunas bulves

Mėgstate jaunas bulves, bet dažnai jos tampa vandeningos arba subyra? Nesijaudinkite –...

Voveraičių sezonas

Kaip skaniai ir teisingai paruošti voveraites: nuo miško iki lėkštės. Grybai jau miškuose

Lietuvoje voveraitės – vienos iš laukiamiausių vasaros gėrybių. Ryškiai geltonos, kvapnios, tvirtos...