Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Nuodijatės patys to nežinodami: šios žuvies kategoriškai negalima valgyti. Ji parduodama visur
Maistas / GėrimaiSportas / Sveikata

Nuodijatės patys to nežinodami: šios žuvies kategoriškai negalima valgyti. Ji parduodama visur

Šaldyta arba atlaidinta žuvis
Dalintis

Ne visos žuvų rūšys yra vienodai sveikos. Kai kurios iš jų gali turėti didelį teršalų kiekį arba būti auginamos ne ekologiškai (naudojant priedus ir antibiotikus).

Kokios žuvies reikėtų vengti?

Pangasija, gėlavandenė žuvis, kilusi iš Pietryčių Azijos, kritikuojama dėl sąlygų, kuriomis ji auginama. Dėl šių sąlygų ši žuvis gali turėti didelį teršalų ir antibiotikų kiekį. Nepaisant to, kad ji yra baltymų šaltinis, omega-3 riebalų rūgščių kiekis joje yra mažas, palyginti su kitais sveikesniais žuvimis.

Nors ši žuvis yra populiari dėl savo švelnaus skonio ir prieinamos kainos, ji yra turtinga omega-6 riebalų rūgštimis.

Pernelyg didelis šių rūgščių vartojimas be tinkamo omega-3 balanso gali skatinti uždegiminius procesus organizme.

Pangasijos yra auginamos abejotinomis sąlygomis, kur dažnai naudojami antibiotikai ir pesticidai. Tai kelia susirūpinimą dėl jų maisto saugos.

Kokios dar žuvies reikėtų vengti?

Nilo ešerys – dar viena žuvis, kurios reikėtų vengti. Ši žuvis siejama su sunkiųjų metalų, tokių kaip gyvsidabris ir švinas, užteršimu, o tai kelia pavojų žmonių sveikatai.
Be to, pernelyg intensyvi žvejyba lėmė žymią populiacijos mažėjimą, o tai turėjo poveikį ne tik vietos ekosistemai, bet ir bendruomenėms, kurių pragyvenimas priklauso nuo šio žuvų rūšies.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Sandra Alšauskienė

Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Juodojo drakono arbata

Žalioji arbata ir juodoji arbata: kuri sveikesnė?

Pagal Healthline, pagrindinis skirtumas tarp žaliosios ir juodosios arbatos yra jų gamybos...

Buteliai su gazuotu vandeniu

Ne keturios, o penkios „kojelės“: atskleista didžioji plastikinių butelių paslaptis, slypinti jų dugne

Ar kada nors, atsisukdami gazuoto gėrimo butelį, susimąstėte, kodėl jo dugnas nėra...

Moteris baseine

Nemaloni liga, kuri gali ištikti po apsilankymo baseine. Štai paprastas būdas jos išvengti

Apsilankymas baseine – puikus būdas praleisti laisvalaikį karštą dieną. Tačiau toks maudymasis...

Arbūzo valgymas vasarą

Puikiai drėkina, gerina regėjimą ir kraujotaką. Senjorams rekomenduojama jį valgyti reguliariai

Vasarą itin svarbu tinkama organizmo hidratacija – dėl aukštų temperatūrų organizmas reikalauja...