Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Nustatytas paplitęs įprotis, dėl kurio maistas praranda skonį. Jūs net negalvojate apie tai ir darote „automatiškai“

1 min. skaitymo

Virtuvėje praleidžiate pusę dienos, kruopščiai renkatės produktus, stebite gaminimo laiką, tačiau maistas gaunasi kažkoks blyškus. Be charakterio. Skamba pažįstamai? Tuomet tikėtina, kad užkibote ant vienos iš dažniausių virtuvės klaidų kabliuko. Ir reikalas čia visai ne druskos, prieskonių ar jūsų kulinarinių įgūdžių trūkume.

Pagrindinis kaltininkas – paprastas vanduo iš čiaupo. Tas pats vanduo, kuriuo pilate sriubą, verdate makaronus, minkote tešlą ar net tiesiog plaunate daržoves.

Vandentiekio vanduo retai būna švarus. Jame yra chloro, senų vamzdžių rūdžių ir sunkiųjų metalų. Visi šie dalykai nepastebimai, bet užtikrintai gadina maisto skonį. Nutrūksta natūralūs skoniai, nukenčia patiekalų tekstūra, net mėsa tampa sausa, o bulvės – „ne“.

Norite iš tiesų pajusti skirtumą? Bent porą dienų pakeiskite vandentiekio vandenį filtruotu arba į butelius išpilstytu vandeniu. Nustebsite, kokie ryškesni ir skanesni bus įprasti patiekalai. Daržovės taps saldesnės, kruopos – sotesnės, o tešla – minkštesnė.

Tai nedidelis pokytis, bet jo poveikis – tarsi kulinarijos kursai.

Taigi prieš kaltindami keptuvę, viryklę ar receptą iš forumo, pasidomėkite, nuo ko viskas prasideda. Nuo vandens.

Šaltinis: Sports.kz

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus