Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Nustebinkite svečius: pasigaminkite įspūdingą moliūgų desertą (žingsnis po žingsnio receptas)
Maistas / Gėrimai

Nustebinkite svečius: pasigaminkite įspūdingą moliūgų desertą (žingsnis po žingsnio receptas)

Moliūgų desertas rudeniui
Dalintis

Rudens neįsivaizduojame be patiekalų su moliūgais, todėl norime pasidalyti nuostabaus deserto receptu. Šiame deserte subtilus pudingas derinamas su sodriu moliūgų ir apelsinų sluoksniu. Lengvai paruošiamas ir pažįstamas savo ingredientais šis desertas padės lengvai ir skaniai paįvairinti rudens racioną.

Sudedamosios dalys:

  • pienas – 500 ml;
  • kondensuotas pienas – 150 ml;
  • moliūgo gabalėlių – 500 g;
  • apelsinas – 1 vnt;
  • vanilės ekstraktas – 0,5 šaukštelio;
  • kukurūzų krakmolo – 60 g;
  • cukraus – pagal skonį;
  • agaras (želatinos pakaitalas) – 25 g.

Pieno sluoksnis:

  1. Puode storu dugnu sumaišykite pieną, kondensuotą pieną ir vanilės ekstraktą. Suberkite kukurūzų krakmolą ir gerai išmaišykite ingredientus, kad neliktų gumuliukų. Pieno mišinį kaitinkite ant silpnos ugnies nuolat maišydami, kol sutirštės. Paruoštą pudingą supilkite į stiklinę formą, išlyginkite paviršių ir palikite visiškai atvėsti.

Moliūgų sluoksnis:

  1. Moliūgų sluoksnį paruošite taip: moliūgo gabalėlius virkite 10 minučių. Nusunkite vandenį, įpilkite apelsino sultis ir panardinamuoju maišytuvu sutrinkite moliūgą.
  2. Į moliūgų tyrę pagal skonį įberkite cukraus.
  3. Sudėkite agarą ir gerai išmaišykite visus ingredientus.
  4. Moliūgų tyrę nuolat maišydami kaitinkite 5 minutes ant vidutinės ugnies.

Surinkite desertą:

Ant pieno sluoksnio užtepkite moliūgų sluoksnį, išlyginkite paviršių ir dėkite desertą į šaldytuvą bent 5 valandoms, kol jis visiškai sustings.

Jei norite, papuoškite karamele ir riešutais.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....

Dideli ir traškūs ridikai

Ridikėliai praranda formą ir spalvą? Neišmeskite jų. Užtenka vieno veiksmo ir jie atgaus savo traškumą

Kaip išgelbėti suminkštėjusius ridikėlius? Net labiausiai suvytę gali atgauti savo traškumą, jei...