Rudens neįsivaizduojame be patiekalų su moliūgais, todėl norime pasidalyti nuostabaus deserto receptu. Šiame deserte subtilus pudingas derinamas su sodriu moliūgų ir apelsinų sluoksniu. Lengvai paruošiamas ir pažįstamas savo ingredientais šis desertas padės lengvai ir skaniai paįvairinti rudens racioną.
Sudedamosios dalys:
- pienas – 500 ml;
- kondensuotas pienas – 150 ml;
- moliūgo gabalėlių – 500 g;
- apelsinas – 1 vnt;
- vanilės ekstraktas – 0,5 šaukštelio;
- kukurūzų krakmolo – 60 g;
- cukraus – pagal skonį;
- agaras (želatinos pakaitalas) – 25 g.
Pieno sluoksnis:
- Puode storu dugnu sumaišykite pieną, kondensuotą pieną ir vanilės ekstraktą. Suberkite kukurūzų krakmolą ir gerai išmaišykite ingredientus, kad neliktų gumuliukų. Pieno mišinį kaitinkite ant silpnos ugnies nuolat maišydami, kol sutirštės. Paruoštą pudingą supilkite į stiklinę formą, išlyginkite paviršių ir palikite visiškai atvėsti.
Moliūgų sluoksnis:
- Moliūgų sluoksnį paruošite taip: moliūgo gabalėlius virkite 10 minučių. Nusunkite vandenį, įpilkite apelsino sultis ir panardinamuoju maišytuvu sutrinkite moliūgą.
- Į moliūgų tyrę pagal skonį įberkite cukraus.
- Sudėkite agarą ir gerai išmaišykite visus ingredientus.
- Moliūgų tyrę nuolat maišydami kaitinkite 5 minutes ant vidutinės ugnies.
Surinkite desertą:
Ant pieno sluoksnio užtepkite moliūgų sluoksnį, išlyginkite paviršių ir dėkite desertą į šaldytuvą bent 5 valandoms, kol jis visiškai sustings.
Jei norite, papuoškite karamele ir riešutais.
Parašyti komentarą