Daugelis namų žmonių, atidarydami konservuotų kukurūzų ar žirnelių stiklainius, iš įpročio išpila skystį, kuriame jie buvo. Tačiau tai klaida, nes šis skystis puikiai tinka gaminant maistą, suteikdamas patiekalams intensyvesnį ir įdomesnį skonį.
Visų pirma, skystis iš konservuotų kukurūzų gali būti naudojamas kaip priedas sriuboms. Pavyzdžiui, nedidelis kiekis šio skysčio, įpiltas į barščius virimo metu, gali gerokai pagerinti jų skonį. Taip yra dėl to, kad kukurūzų sūrymas turi saldoką skonį, kuris gerai dera su kitomis barščių sudedamosiomis dalimis. Be to, šį skystį galima naudoti daržovių sriuboms ar padažams ruošti.
Panašiai nereikėtų išpilti ir konservuotų žirnelių skysčio. Jis gali pasitarnauti kaip puikus priedas barščių skoniui pagerinti ir puikiai tiks mėsos padažui. Dabar jau žinote, kaip lengva ir paprasta kai kuriuos patiekalus paversti aromatingesniais ir sodresniais.
Šaltinis: Sports.kz
Parašyti komentarą