Maistas / Gėrimai

Kaip laikytis dietos? Maistas ir gėrimai. Maistas sportui, į namus, receptai ir patiekalai. Ką gaminti šventėms? Sausainiai, pyragai, sveika mityba.

2425 Straipsniai
Silkės marinavimas namuose

Kaip patiems marinuoti silkę namuose: ji bus daug skanesnė, nei pirkta parduotuvėje

Silkė – nebrangi, tačiau labai skani žuvis. Kai kurie žmonės renkasi žuvį kaip papildomą salotų ingredientą, o kiti silkę renkasi šventiniam stalui. Paprasčiausias...

Kava su įvairiausiais prieskoniais

Česnakai, druska ir kiti prieskoniai, kurie geriau atskleidžia kavos skonį

Kava yra skani pati savaime, daugelis žmonių neįsivaizduoja ryto be šio gana žvalinančio gėrimo. Dažniausiai kava geriama be jokių priedų arba įpylus šiek...

Naujas svogūnų marinavimo variantas

Marinuoti svogūnai be lašelio kartumo: tai idealus pasirinkimas bet kokiems užkandžiams ir salotoms!

Daugeliui salotų ir užkandžių svogūnus geriau marinuoti iš anksto – taip gerokai pagerinsite patiekalo skonį. Tačiau ne visada norima juos marinuoti naudojant paprastą...

Kavos pupeles

Šviesiai skrudinta ir tamsi kava: kuri yra sveikesnė?

Kavoje yra daug maistinių medžiagų – antioksidantų ir mineralų. Tačiau skrudinimo rūšis gali turėti įtakos tam, kiek naudos ji duoda jūsų organizmui. Mėgstantys...

Bulvių košė su varške ir sūriu

Pakeiskite bulvių košėje esantį sviestą ir ją galėsite valgyti be jokios mėsos: gurmanai įsidėmėkite

Bulvių košė paprastai naudojama kaip garnyras prie mėsos patiekalų ir kt. Tačiau bulvių košė lengvai gali virsti pilnaverčiu patiekalu. Tereikia sviestą pakeisti kitu...

Blynų tešla su actu

Kam į blynų tešlą įpilti šaukštą acto: kulinarinė gudrybė

Kaip žino kiekvienas, blynų tešlą turi sudaryti miltai, pienas, kiaušiniai, druska, cukrus ir aliejus. Tačiau kai kurie į blynų pagrindą įmaišo dar vieną...

Šokoladiniai pyragėliai

Skanus ir itin šokoladinis: Kalėdų eglutės skanėstų receptas

Šiuos pyragėlius labai lengva paruošti, tačiau nustebins jų skonis. Jie itin šokoladiniai ir labai švelnūs. Ingredientai: Cukrus – 180 g; 70-75 % juodojo...

Lietinių kepimas klaidos

Kodėl bandant apversti lietinius keptuvėje, jie plyšta?

Pasigaminti lietinių tešlą tikriausiai pavyks net ir pradedančiajam, o štai iškepti – ne tokia lengva užduotis. Dažniausia problema šiame etape būna ta, kad...

Teisingas daržovių virimas

Kaip virti daržoves, kad jos neprarastų savo privalumų: virėjų rekomendacijos ir patarimai

Pasirodo, ilgas terminis apdorojimas gali neigiamai paveikti daržovių gebėjimą išsaugoti vitaminus. Virimo proceso metu dalis maistinių medžiagų gali būti sunaikinta. Todėl svarbu jas...