Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Maistas / Gėrimai

Kaip laikytis dietos? Maistas ir gėrimai. Maistas sportui, į namus, receptai ir patiekalai. Ką gaminti šventėms? Sausainiai, pyragai, sveika mityba.

2421 Straipsniai
Juodoji arbata ir sveikata

Visi privalumai viename gėrime: juodosios arbatos nauda

Daugelis žmonių yra juodosios arbatos gerbėjai, tačiau ne visi žino apie jos naudingąsias savybes. Beje, jų ji turi labai daug. Šiame straipsnyje įvardysime...

Kaip išsirinkti sveiką duoną

3 požymiai, kad perkate sveiką duoną: ką reikia žinoti

Išsirinkti duoną parduotuvėje gali būti nelengva užduotis, tačiau keli specialistų patarimai gali padėti. Įsitikinkite, kad renkatės sveikus produktus. Žinoma, duona yra labai svarbi...

Rytinė kava po miego

Kodėl negalima gerti kavos iškart po miego, nors esame įpratę tai daryti

Esame įpratę gerti kavą rytais, vieni tai daro iškart pabudę, kiti – po pusryčių, tikėdamiesi, kad kava padės pabusti ir suteiks energijos. Tačiau,...

Mitai ir ne mitai apie alkoholį

3 mitai apie alkoholį, kuriais vis dar tikite

Jei retkarčiais vartojate alkoholį, tikriausiai esate girdėję keletą mitų apie jį. Įsitikinkite, kad jį gerdami nekenkiate sau. Alkoholis turi ne tik trūkumų, bet...

Įvairūs prieskoniai

Šie 5 prieskoniai turėtų būti kiekvienoje virtuvėje

Jei mėgstate gaminti, savo virtuvėje tikriausiai turite keletą prieskonių. Tačiau įsitikinkite, kad turite tinkamą prieskonių rinkinį, kad patiekalams suteiktumėte nepakartojamą skonį. Nesvarbu, ką...

Druskinė

Ką dėti į druskinę, kad druska nesušlaptų ir nesugestų

Kiekvienas, kuris ruošia maistą, ilgainiui gali susidurti su druskos sulipimu. Šis nemalonus momentas gali sukelti papildomų sunkumų gaminant maistą. Tačiau yra paprastas būdas...

Šviežia duona kepykloje

Kur laikyti duoną, kad ji kuo ilgiau nesugestų? Patikrinti metodai

Kiekvienas žmogus stengiasi palaikyti švarą ir maisto kokybę savo virtuvėje. Tačiau net ir labai rūpestingai laikant duoną, ji greitai gali prarasti šviežumą, atsirasti...

Šaldyti arbūzo gabaliukai

Kiek dienų galite laikyti supjaustytą arbūzą?

Atminkite, kad bet kokie pjaustyti vaisiai ir uogos labai greitai genda, o bakterijos pradeda sparčiai daugintis. Todėl jei perpjovėte arbūzą, nepalikite jo šiltai....

Duonos laužymas

Kodėl nereikėtų laužyti duonos rankomis: senų liaudies prietarų paaiškinimas

Duona – pagrindinis daugelio kultūrų maisto produktas – atlieka svarbų vaidmenį Lietuvos istorijoje ir tradicijose. Protėviai su duona elgėsi pagarbiai, todėl atsirado daugybė...