Maistas / Gėrimai

Kaip laikytis dietos? Maistas ir gėrimai. Maistas sportui, į namus, receptai ir patiekalai. Ką gaminti šventėms? Sausainiai, pyragai, sveika mityba.

2429 Straipsniai
Skanusis kefyras

Pradėkite gerti kefyrą kasdien – rezultatai nustebins!

Šis visiems gerai pažįstamas gėrimas slepia daugiau naudos, nei galite įsivaizduoti! Kefyras ne tik gerina virškinimą, bet ir stiprina imuninę sistemą, aprūpina organizmą...

Persimonas

Lietuviams tai patinka. Persimonas – supervaisius ar pavojinga staigmena? Štai kodėl per daug jo valgyti nereikėtų

Persimonu vadinamas vaisius kilęs iš Azijos, tačiau populiarėja visame pasaulyje. Jam būdingas saldus, medų primenantis skonis ir sultinga, švelni tekstūra. Dėl gausybės maistingųjų...

Tinkamas žuvies paruošimas

Kodėl kepama žuvis suyra?

Net profesionalus virėjas kartais susiduria su tuo, kad kepant žuvis pradeda byrėti. Deja, padėties išgelbėti neįmanoma. Tačiau galite užkirsti tam kelią ateityje. Kodėl...

Dešrelės plyšta

Kodėl verdant ar kepant dešreles, jos sprogsta: ką darote ne taip?

Kartais kai tingime ką nors pasigaminti, išsiverdame ar išsikepame dešrelių. Tačiau pasitaiko, kad jos suplyšta. Tai nereiškia, kad jos yra nekokybiškos. Taip atsitinka...

Kepant kotletus atsiranda putos

Kaip geriausiai kepti kotletus: atidarytu ar uždarytu dangčiu

Norint pagaminti skanius ir apetitą žadinančius kotletus, nepakanka tik sumaišyti maltą mėsą ir padaryti kotletus. Svarbu juos tinkamai iškepti. Jei nesilaikysite technologijos, kotletai...

Riebus ir kaloringas maistas

Labiausiai kepenims kenksmingi maisto produktai

Net jei kepenyse nėra jokių sutrikimų, su šiuo organu reikia elgtis atsargiai, nes jis veikia kaip mūsų organizmo filtras, dalyvauja medžiagų apykaitoje ir...

Tinkamas grybų rinkimas

Gydytojai įvardijo 7 taisykles, kurios padės išvengti apsinuodijimo grybais

Norint apsinuodyti grybais, nebūtina miške rasti ir suvalgyti ką nors nuodingo. Net ir valgomi grybai gali sukelti sunkią ligą, jei jie netinkamai renkami,...

Uogienė su citrina

Kodėl namų šeimininkės į uogienės stiklainį deda citriną?

Daugelis žmonių uogų sezono metu gamina uogienes ar džemus. Patyrę žino, kad prieš uždarant uogienės stiklainį reikia įdėti citriną. Ir štai kodėl. Kam...

Žali bananai ar jie sveikesni

Kaip žalią bananą greitai paversti geltonu ir prinokusiu bananu

Esant tinkamoms sąlygoms, bananų nokimo procesą galima gerokai pagreitinti. Šis būdas yra pelningesnis nei pirkti pernokusius bananus. Kaip žalius bananus greitai paversti prinokusiais...