Sužinokite, kaip greitai supjaustyti daržoves salotoms ar padažams, kurių pagal kai kuriuos receptus reikia gana daug? Svogūnų pjaustymo procesas ypač nemalonus – norisi kuo greičiau su tuo susidoroti. Procesą galite pagreitinti peilį pakeitę dviem netikėtais virtuvės prietaisais.
Išradingi virėjai nemaloniai svogūnų pjaustymo procedūrai įpratę naudoti šakutę ir daržovių skustuvą! Pastarąjį siūloma naudoti ne svogūnui nulupti, o daržovei supjaustyti.
Pirmiausia nulupkite svogūną, tada jį subadykite šakute (kad apvalus svogūnas neslystų ir prispauskite prie pjaustymo lentos. Dabar svogūną lengvai ir greitai supjaustysite plonais žiedais.
Šiuo metodu galima supjaustyti ploniausius, beveik permatomus griežinėlius, o jei norite storesnių žiedų, tiesiog smulkindami stipriau paspauskite daržovių skustuvą. Prieš tai svogūną taip pat galite perpjauti per pusę, kad gautumėte ne žiedus, o plonas juosteles.
Svogūną taip pat galite pjaustyti tiesiai į ruošiamą patiekalą – taip dar labiau pagreitinsite procesą.
Parašyti komentarą