Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Pasinaudojus šia gudrybe galite greitai supjaustyti svogūnus daržovių salotoms
Maistas / Gėrimai

Pasinaudojus šia gudrybe galite greitai supjaustyti svogūnus daržovių salotoms

Svogūnų pjaustymas be ašarų
Dalintis

Sužinokite, kaip greitai supjaustyti daržoves salotoms ar padažams, kurių pagal kai kuriuos receptus reikia gana daug? Svogūnų pjaustymo procesas ypač nemalonus – norisi kuo greičiau su tuo susidoroti. Procesą galite pagreitinti peilį pakeitę dviem netikėtais virtuvės prietaisais.

Išradingi virėjai nemaloniai svogūnų pjaustymo procedūrai įpratę naudoti šakutę ir daržovių skustuvą! Pastarąjį siūloma naudoti ne svogūnui nulupti, o daržovei supjaustyti.

Pirmiausia nulupkite svogūną, tada jį subadykite šakute (kad apvalus svogūnas neslystų ir prispauskite prie pjaustymo lentos. Dabar svogūną lengvai ir greitai supjaustysite plonais žiedais.

Šiuo metodu galima supjaustyti ploniausius, beveik permatomus griežinėlius, o jei norite storesnių žiedų, tiesiog smulkindami stipriau paspauskite daržovių skustuvą. Prieš tai svogūną taip pat galite perpjauti per pusę, kad gautumėte ne žiedus, o plonas juosteles.

Svogūną taip pat galite pjaustyti tiesiai į ruošiamą patiekalą – taip dar labiau pagreitinsite procesą.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Odeta Bartkevičiūtė

Odeta Bartkevičiūtė – gamtos mokslų specialistė ir KAIPKADA.LT straipsnių autorė. Mano tekstuose atgyja mūsų planetos gamta, augalijos ir gyvūnijos pasaulis. Su aistra tyrinėdama gamtos reiškinius, dalijuosi vertingomis įžvalgomis, padedančiomis geriau suprasti mus supančią aplinką ir jos išsaugojimo svarbą.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...