Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

„Paukščių pienas“, visai kaip senais laikais. Nuo vaikystės garsaus deserto receptas: vis dar prisimenu šį skonį

2 min. skaitymo

Desertas „Paukščių pienas“ – tikras rafinuotumo, lengvumo ir skonio harmonijos simbolis. Dėl savo subtilios struktūros ir išskirtinio skonio jis tapo ne tik desertu, bet ir tikra legenda, kurios vardą žino kiekvienas, kada nors paragavęs šio ore tvyrančio saldumyno.

Paukščių pieno pavadinimas kilęs iš senovės graikų mitologijos. Taip buvo vadinamas kažkas tokio reto ir rafinuoto, kad jo egzistavimas buvo laikomas kone fantastišku – „neišpasakyta retenybė“. Ilgainiui šis poetiškas įvaizdis tapo ypatingo deserto, galinčio nustebinti ir pradžiuginti net išrankiausią saldumynų mėgėją, pavadinimu.

Baltojo sluoksnio ingredientai:

  • grietinė – 400 g;
  • cukraus pudra – 100 g;
  • vanilinis cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
  • želatina – 20 g;
  • vanduo – 150 g.

Šokoladinio sluoksnio ingredientai:

  • Vanduo – 50 g;
  • cukraus pudra – 100 g;
  • vanilinis cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
  • kakava – 4 valgomieji šaukštai;
  • grietinė – 380 g.

Deserto „Paukščių pienas“ paruošimas:

  1. Sumaišykite grietinę su vaniliniu cukrumi ir cukraus pudra. Atskirai sumaišykite želatiną ir vandenį, palikite, kad sustingtų.
  2. Sukietėjusią želatiną pašildykite mikrobangų krosnelėje, sudėkite į grietinės mišinį, išmaišykite. Baltą sluoksnį supilkite į formą ir palikite šaldytuve, kol atvės.
  3. Į puodą su karštu vandeniu supilkite cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir kakavą, išmaišykite. Panašiai paruoškite želatinos pagrindą, supilkite į kakavos mišinį kartu su grietine.
  4. Sumaišykite visus ingredientus ir užpilkite šokolado sluoksnį ant balto sluoksnio, palikite sustingti šaldytuve.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Odeta Bartkevičiūtė – gamtos mokslų specialistė ir KAIPKADA.LT straipsnių autorė. Mano tekstuose atgyja mūsų planetos gamta, augalijos ir gyvūnijos pasaulis. Su aistra tyrinėdama gamtos reiškinius, dalijuosi vertingomis įžvalgomis, padedančiomis geriau suprasti mus supančią aplinką ir jos išsaugojimo svarbą.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus