Desertas „Paukščių pienas“ – tikras rafinuotumo, lengvumo ir skonio harmonijos simbolis. Dėl savo subtilios struktūros ir išskirtinio skonio jis tapo ne tik desertu, bet ir tikra legenda, kurios vardą žino kiekvienas, kada nors paragavęs šio ore tvyrančio saldumyno.
Paukščių pieno pavadinimas kilęs iš senovės graikų mitologijos. Taip buvo vadinamas kažkas tokio reto ir rafinuoto, kad jo egzistavimas buvo laikomas kone fantastišku – „neišpasakyta retenybė“. Ilgainiui šis poetiškas įvaizdis tapo ypatingo deserto, galinčio nustebinti ir pradžiuginti net išrankiausią saldumynų mėgėją, pavadinimu.
Baltojo sluoksnio ingredientai:
- grietinė – 400 g;
- cukraus pudra – 100 g;
- vanilinis cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
- želatina – 20 g;
- vanduo – 150 g.
Šokoladinio sluoksnio ingredientai:
- Vanduo – 50 g;
- cukraus pudra – 100 g;
- vanilinis cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
- kakava – 4 valgomieji šaukštai;
- grietinė – 380 g.
Deserto „Paukščių pienas“ paruošimas:
- Sumaišykite grietinę su vaniliniu cukrumi ir cukraus pudra. Atskirai sumaišykite želatiną ir vandenį, palikite, kad sustingtų.
- Sukietėjusią želatiną pašildykite mikrobangų krosnelėje, sudėkite į grietinės mišinį, išmaišykite. Baltą sluoksnį supilkite į formą ir palikite šaldytuve, kol atvės.
- Į puodą su karštu vandeniu supilkite cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir kakavą, išmaišykite. Panašiai paruoškite želatinos pagrindą, supilkite į kakavos mišinį kartu su grietine.
- Sumaišykite visus ingredientus ir užpilkite šokolado sluoksnį ant balto sluoksnio, palikite sustingti šaldytuve.