Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Penkios priežastys, kodėl kiaušiniai yra sveikiausias maistas planetoje
Maistas / Gėrimai

Penkios priežastys, kodėl kiaušiniai yra sveikiausias maistas planetoje

Sveikas maistas - kiaušiniai
Dalintis

Kiaušiniai yra tokie maistingi ir sveiki, kad dažnai vadinami „natūraliais multivitaminais“. Juose taip pat yra unikalių antioksidantų. Štai 5 priežastys, kodėl kiaušiniai yra vienas sveikiausių maisto produktų planetoje.

Kodėl kiaušiniai yra labai naudingi?

Kiaušiniuose gausu vitaminų, mineralų, aukštos kokybės baltymų, sveikų riebalų ir kitų maistinių medžiagų.

Viename dideliame kiaušinyje yra:

  • vitaminas B12 – 9% rekomenduojamos mitybos normos (RPN);
  • vitaminas B2 – 15% rekomenduojamos mitybos normos (RPN);
  • vitaminas A – 6% rekomenduojamos mitybos normos (RPN);
  • vitaminas B5 – 7% rekomenduojamos mitybos normos (RPN);
  • selenas – 22% rekomenduojamos mitybos normos (RPN).

Kiaušiniuose taip pat yra nedidelis kiekis beveik visų žmogaus organizmui reikalingų vitaminų ir mineralų, įskaitant kalcio, geležies, kalio, cinko, mangano, vitamino E, folio rūgšties ir daugelio kitų. Beveik visos naudingos medžiagos yra trynyje.

Kiaušiniai - sveikiausias maistas pasaulyje

Kiaušiniuose yra cholino, svarbios smegenų maistinės medžiagos

Cholinas yra mažiau žinoma maistinė medžiaga, kuri dažnai priskiriama B komplekso vitaminams. Jis būtinas neurotransmiterio acetilcholino sintezei, taip pat yra ląstelių membranų komponentas.

Mažas cholino suvartojimas yra susijęs su kepenų ligomis, širdies ligomis ir neurologiniais sutrikimais.

Ši maistinė medžiaga gali būti ypač svarbi nėščioms moterims. Tyrimai rodo, kad mažas cholino suvartojimas gali padidinti nervinio vamzdelio defektų riziką ir sumažinti vaiko pažinimo funkciją.

Kiaušiniai pusryčiams padeda numesti riebalų perteklių

Kiaušinių „sotumo indeksas” yra lapai aukštas. Vadinasi suvalgius 1 ar 2 kiaušinius, jūs pajusite didesnį sotumo jausmą, nei suvalgius 3-4 bandeles. Dėl šios priežasties kiaušinių valgymas pusryčiams gali paskatinti riebalų netekimą. Vieno tyrimo metu 30 antsvorio ar nutukusių moterų pusryčiams valgė kiaušinius arba riestainius. Abiejuose pusryčiuose buvo tiek pat kalorijų.

Moterys, priklausančios kiaušinių grupei, jautėsi sotesnės ir valgė mažiau kalorijų likusią dienos dalį ir kitas 36 valandas.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....

Dideli ir traškūs ridikai

Ridikėliai praranda formą ir spalvą? Neišmeskite jų. Užtenka vieno veiksmo ir jie atgaus savo traškumą

Kaip išgelbėti suminkštėjusius ridikėlius? Net labiausiai suvytę gali atgauti savo traškumą, jei...