Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Per kelias sekundes ir be jokių cheminių medžiagų. Kaip namuose patikrinti pieno šviežumą
Maistas / GėrimaiSportas / Sveikata

Per kelias sekundes ir be jokių cheminių medžiagų. Kaip namuose patikrinti pieno šviežumą

Pieno gėrimas peršalimo metu
Dalintis

Pieno produktų šviežumas yra ne tik skonio, bet ir saugumo klausimas, todėl tinklaraštininkė pasidalijo penkiais paprastais būdais, kaip lengvai patikrinti pieno šviežumą.

Kalbant apie maisto saugą, pieno šviežumas yra labai svarbus. „YouTube“ kanalo „MegaSafetyFirst“ autorė dalijasi penkiais paprastais būdais, kaip namuose patikrinti pieno šviežumą.

Kaip patikrinti, ar pienas šviežias pagal kvapą?

„Pradėkime nuo pirmojo bandymo, su kuriuo galbūt jau esate susipažinę. Tiesiog atidarykite pieno indelį ir įkvėpkite jį per nosį“, – sako kanalo autorius.

Jei pienas turi nemalonų, rūgštų kvapą, tai yra pagrindinis požymis, kad jis sugedo.

Koks sugedusio pieno skonis?

Antrasis testas yra skonio testas. Ekspertas pataria šaukštu paimti šiek tiek pieno ir pabandyti.

„Jei pienas rūgštus, jis jau sugedęs“, – perspėja tinklaraštininkė.

Kaip patikrinti pieną su kepimo soda

Šis metodas reikalauja įprastos kepimo sodos. Šiame eksperimente tinklaraštininkas sukuria dvi krūveles kepimo sodos.

„Į kairę pusę įlašinu porą lašų šviežio pieno, o į dešinę – truputį sugedusio pieno. Ir iš karto pamatome skirtumą – dešinėje pusėje atsiranda nemažai burbuliukų“, – sakoma vaizdo įraše.

Sodos reakcija su sugedusiame piene esančia rūgštimi sukelia putų susidarymą, rodantį, kad jis netinkamas vartoti.

Kaip sužinoti, ar pienas sugedo

Ketvirtasis testas yra spalvų testavimas. Pasak eksperto, šviežias pienas turi būti švarus, baltas ir skaidrus, o sugedęs pienas – gelsvas arba matinis:

„Blogas pienas yra gelsvos arba matinės spalvos, o šviežias pienas yra tikrai skaidrus ir baltas.”

Kaip patikrinti pieno šviežumą naudojant mikrobangų krosnelę

Galiausiai, penktasis metodas yra patikrinti mikrobangų krosnelėje.

„Pieną kaitinu 30–60 sekundžių ir palyginu rezultatus. Šviežias pienas išlieka vienalytis ir skystas. „Kai jis sugenda, tampa gumbuotas ir jame daug kietųjų dalelių“, – aiškina tinklaraštininkė.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Sandra Alšauskienė

Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Juodojo drakono arbata

Žalioji arbata ir juodoji arbata: kuri sveikesnė?

Pagal Healthline, pagrindinis skirtumas tarp žaliosios ir juodosios arbatos yra jų gamybos...

Buteliai su gazuotu vandeniu

Ne keturios, o penkios „kojelės“: atskleista didžioji plastikinių butelių paslaptis, slypinti jų dugne

Ar kada nors, atsisukdami gazuoto gėrimo butelį, susimąstėte, kodėl jo dugnas nėra...

Moteris baseine

Nemaloni liga, kuri gali ištikti po apsilankymo baseine. Štai paprastas būdas jos išvengti

Apsilankymas baseine – puikus būdas praleisti laisvalaikį karštą dieną. Tačiau toks maudymasis...

Arbūzo valgymas vasarą

Puikiai drėkina, gerina regėjimą ir kraujotaką. Senjorams rekomenduojama jį valgyti reguliariai

Vasarą itin svarbu tinkama organizmo hidratacija – dėl aukštų temperatūrų organizmas reikalauja...