Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Pernokę bananai: ar galima juos valgyti, kur naudoti ir kaip laikyti
Maistas / Gėrimai

Pernokę bananai: ar galima juos valgyti, kur naudoti ir kaip laikyti

Ką daryti su pernokusiais bananais
Dalintis

Bananai yra ne tik skanūs, bet ir sveiki. Tačiau šie vaisiai genda gana greitai. O po parduotuvės jie gali pernokti vos per kelias dienas. Ar galima valgyti bananą, jei jis pajuodo?

Ką daryti su pernokusiu bananu?

Jei ant vaisiaus odelės atsiranda pastebimų rudų dėmių, bet vaisiaus vidus dar nepablogėjęs, jį galima valgyti. Dažnai parduotuvėse jie parduodami su nuolaida. Reikėtų atkreipti dėmesį tik į tai, ar ant žievelės nėra irimo požymių. Tokių bananų geriau nevalgyti, nes yra didelė apsinuodijimo rizika. Taip yra todėl, kad naudojant stipriai pajuodusius pernokusius vaisius padidėja virškinamojo trakto apkrova. Taip pat yra tiesioginis ryšys tarp rudų dėmių ant odos skaičiaus ir cukraus kiekio vaisiuose.

Kodėl neturėtumėte valgyti pernokusių bananų?

Pernokę bananai gali sukelti keletą sveikatos problemų:

  • tokiuose vaisiuose yra daug tiramino – jis veikia kaip adrenalinas organizme, didina cukraus kiekį ir spaudimą;
  • valgant pajuodusius bananus galima apsinuodyti su komplikacijomis;
  • supuvę vaisiai neigiamai veikia kepenų veiklą.
  • be padidėjusio cukraus kiekio, pernokę vaisiai turi ir daug antioksidantų. Taip atsitinka dėl chlorofilo sunaikinimo.

Pernokę bananai

Lengvai pajuodę bananai gali būti ir naudingi

Vis dėlto pernokę bananai turi tam tikrų privalumų. Mes kalbame tik apie tuos vaisius, kurie dar nepradėjo pūti ir turi šiek tiek rudų dėmių. Po jų panaudojimo energija akimirksniu „įšvirkščiama“ į kūną. Todėl jas dažniausiai „pasikrovimui“ naudoja sportininkai.

Ką gaminti su pernokusiais bananais?

Iš pajuodusių, dar skonio nepraradusių bananų pasigaminsite skanų ir sveiką desertą, jis patiks visai šeimai. Pavyzdžiui, bananų bandelė su riešutais ir šokoladu.

Ko reikės:

  • 200 g miltų;
  • 2 arb. š. kepimo milteliai;
  • 100 g rudojo cukraus;
  • 3 kiaušinių;
  • 180 g sviesto;
  • 2 bananai;
  • 70 g šokolado lašų;
  • 2 valg. š. medus (pagal skonį);
  • 70 g graikinių riešutų.

 

Paruošimas yra labai paprastas:

  1. Minkštą sviestą mikseriu išplakti su cukrumi iki purios masės.
  2. Įpilkite medaus ir po vieną kiaušinius. Kiekvieną kartą gerai išplakti.
  3. Vieną bananą gerai sutrinkite šakute, o kitą supjaustykite gabalėliais. Sudėkite į tešlą ir išmaišykite.
  4. Suberkite miltus su kepimo milteliais. Užminkykite tešlą. Švelniai įmaišykite riešutus ir šokolado lašelius.
  5. Įdėkite į formą. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.
  6. Gatavą pyragą reikia šiek tiek atvėsinti, ištraukti iš formos, jei norite, papuošti cukraus pudra.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Tokia mėsa ne kiekvienam

Prabangos viršūnė: kilogramas šios jautienos kainuoja 500 eurų – atskleidžiame, kodėl ji ne kiekvienam

Jautiena yra puikus aukštos kokybės baltymų, geležies ir B grupės vitaminų šaltinis....

Nuostabus burokėlis

Mano močiutės paslaptis: kodėl ji niekada nevirdavo burokėlių ir kaip paruošdavo skaniausius, kokius esu valgęs

Prisimenu, kaip vaikystėje sukiodavausi virtuvėje pas močiutę – mažoje, bet visada kvepiančioje...

Jautienos kaulų čiulpai

„Riebusis auksas“ vėl grįžta į meniu. Jame gausu kolageno, gerina kaulų sveikatą ir odos išvaizdą

Jautienos kaulų čiulpai, šiandien dar vadinami „riebusis auksas“, sugrįžta į mūsų virtuves....

Agurkai suvynioti į plėvelę

Kodėl ilgavaisiai agurkai parduotuvėse yra supakuoti į plėvelę? Priežastys – dvi, ir jos gali nustebinti

Agurkai – skani ir sveika daržovė, kurią galima valgyti žalią, dėti ant...