Lietuvoje bulvės yra neatsiejama daugelio patiekalų dalis – jas valgome su mėsa, žuvimi, troškiniais ir daugeliu kitų patiekalų. Tačiau net ir kasdienis patiekalas gali tapti nesėkme, jei padarysite vieną paprastą klaidą virimo metu. Dauguma žmonių net nežino, kodėl bulvės tampa kietos ir praranda maistinę vertę.
Bulvėms virti nereikia puikių kulinarinių įgūdžių, tačiau kartais tai darome neteisingai. Kad jos būtų skanios ir išlaikytų visą maistinę vertę, tereikia atlikti nedidelius pakeitimus.
Svarbi vandens temperatūra
Daugelis žmonių bulves meta į šaltą vandenį. Deja, toks būdas yra neteisingas ir atima iš jų vertingas maistines savybes. Pasirodo, temperatūra, į kurią metame bulves, turi didžiulę reikšmę. Vienintelis teisingas būdas – užpilti jas verdančiu vandeniu. Be to, jas reikia virti uždengtas, nes taip bus išsaugoti vitaminai ir mineralai, o vanduo neišgaruos.
Verta pridurti, kad bulvės skirtos ne tik skaniai pagardinti mūsų patiekalus, bet ir yra svarbi maistinė medžiaga mūsų mityboje. Šioje daržovėje yra vitaminų A, C, E, B grupės vitaminų, beta karotino. Be to, bulvės yra puikus ląstelienos ir baltymų, taip pat mineralinių medžiagų, tokių kaip kalis, fosforas ir magnis, šaltinis. Štai kodėl taip svarbu jas tinkamai paruošti.
Be to, kad jos nepervirtų, geras variantas – įpilti kelis lašus acto arba citrinos sulčių. Tai neleis daržovėms kepant suirti ir išlaikys gražią formą.
Netiesa. Bulves reikia dėti tik į šaltą vandenį.
Į verdantį vandenį įpilsi acto ar citrinos rūgšties, ir bulvės nesukeps. Logiška 😊
melad