Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Plonų blynų (lietinių) receptas: patiekalas tiesiog ištirps burnoje

1 min. skaitymo

Jei nenorite, kad lietiniai taptų lyg „guminiai”, kepdami juos naudokite minimalų kiekį kiaušinių. Štai tokia buvo pirmoji paslaptis, o antroji – naudoti ne įprastą, o vandeniu atskiestą pieną.

Taip blynai būna aromatingesni, skanesni ir tirpstantys burnoje.

Instrukcija, kaip iškepti lietinius

  1. Pirmiausia į dubenį reikia įmušti 1 kiaušinį ir įberti 2 valgomuosius šaukštus cukraus, žiupsnelį druskos ir sodos, tada dubens turinį suplakti.
  2. Įpilkite 250 ml pieno ir tiek pat vandens ir vėl išmaišykite. Palaipsniui į tešlą įmaišykite 180 g persijotų kvietinių miltų. Jūsų užduotis – pasiekti konsistenciją, kuri primintų grietinėlę. Jei manote, kad tešla šiek tiek per tiršta, pataisykite padėtį įpildami vandens.
  3. Galiausiai į tešlą įpilkite 2 valgomuosius šaukštus saulėgrąžų aliejaus, tada blynus galite kepti gerai įkaitintoje keptuvėje, pateptoje lydytu sviestu arba kiaulės taukais.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus