Šis pyragas labai minkštas dėl tirštos grietinėlės, kurią reikia naudoti, kad gautumėte tikrai skanų ir apetitą žadinantį skanėstą. Šio bulvių patiekalo gaminimo procesas kuo paprasčiausias.
Ingredientai:
- bulvės – 700 g;
- svogūnai – 200 vnt;
- česnako – 2 skiltelės;
- sluoksniuotos tešlos be mielių – 500 g;
- kiaušinio trynys – 1 vnt;
- vandens – 2 valg;
- riebi grietinėlė – 250 ml.
Be to, reikėtų pasiruošti maltų pipirų, druskos ir keletą šakelių mėgstamų žolelių.
Kaip pasigaminti bulvių pyragą:
- Nulupkite bulves ir supjaustykite jas plonais griežinėliais, tada kelias minutes palikite šaltame vandenyje. Po to griežinėlius nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
- Susmulkinkite prieskonines žoleles, o česnaką sutrinkite arba sutraiškykite. Svogūną patartina supjaustyti plonais pusžiedžiais.
- Sumaišykite visus šiuos ingredientus, pipirus ir druską.
- Tada padalykite sluoksniuotą tešlą į dvi dalis ir iškočiokite.
- Dėkite didesnį tešlos sluoksnį į kepimo indą ir ant viršaus dėkite įdarą. Tada uždengkite ruošinį antru tešlos sluoksniu.
- Išplakite trynį su vandeniu ir juo aptepkite tešlą.
- Pirmąsias 25 minutes pyragą reikia kepti 200 laipsnių temperatūroje. Dar 10-15 minučių indą reikėtų laikyti 180 laipsnių temperatūroje.
- Tada aštriu peiliu patartina nupjauti viršutinį tešlos sluoksnį, užpilti įdarą šiltu riebiu kremu ir uždengti nupjautu viršumi.
- Kai pyragas atvės, jį bus galima patiekti.