Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Prancūziškas bulvių pyragas: jis gausis švelnus ir labai minkštas

Mindaugas Bružas
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais,...
1 min. skaitymo

Šis pyragas labai minkštas dėl tirštos grietinėlės, kurią reikia naudoti, kad gautumėte tikrai skanų ir apetitą žadinantį skanėstą. Šio bulvių patiekalo gaminimo procesas kuo paprasčiausias.

Ingredientai:

  • bulvės – 700 g;
  • svogūnai – 200 vnt;
  • česnako – 2 skiltelės;
  • sluoksniuotos tešlos be mielių – 500 g;
  • kiaušinio trynys – 1 vnt;
  • vandens – 2 valg;
  • riebi grietinėlė – 250 ml.

Be to, reikėtų pasiruošti maltų pipirų, druskos ir keletą šakelių mėgstamų žolelių.

Kaip pasigaminti bulvių pyragą:

  • Nulupkite bulves ir supjaustykite jas plonais griežinėliais, tada kelias minutes palikite šaltame vandenyje. Po to griežinėlius nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  • Susmulkinkite prieskonines žoleles, o česnaką sutrinkite arba sutraiškykite. Svogūną patartina supjaustyti plonais pusžiedžiais.
  • Sumaišykite visus šiuos ingredientus, pipirus ir druską.
  • Tada padalykite sluoksniuotą tešlą į dvi dalis ir iškočiokite.
  • Dėkite didesnį tešlos sluoksnį į kepimo indą ir ant viršaus dėkite įdarą. Tada uždengkite ruošinį antru tešlos sluoksniu.
  • Išplakite trynį su vandeniu ir juo aptepkite tešlą.
  • Pirmąsias 25 minutes pyragą reikia kepti 200 laipsnių temperatūroje. Dar 10-15 minučių indą reikėtų laikyti 180 laipsnių temperatūroje.
  • Tada aštriu peiliu patartina nupjauti viršutinį tešlos sluoksnį, užpilti įdarą šiltu riebiu kremu ir uždengti nupjautu viršumi.
  • Kai pyragas atvės, jį bus galima patiekti.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus