Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Saldūs ar rūgštūs: kurie obuoliai yra sveikesni žmogui?
Maistas / Gėrimai

Saldūs ar rūgštūs: kurie obuoliai yra sveikesni žmogui?

Kurie obouliai sveikesni
Kurie obouliai sveikesni
Dalintis

Obuoliai yra skanus ir sveikas vaisius, tačiau kaip pasirinkti obuolius ir kodėl jie tokie naudingi?

Kurie obuoliai sveikesni – saldūs ar rūgštūs?

Rinkdamiesi obuolius pasikliaukite savo skoniu, ar norite saldesnių, ar rūgštesnių obuolių. Rūgštūs obuoliai nebūtinai bus sveikesni už saldžius ar atvirkščiai.

Daugiausia sveikatai naudingų medžiagų yra obuolių žievelėje. Be to, jame yra perpus mažiau skaidulinių medžiagų ir dauguma polifenolių.

Kai kurie iš jų, būtent flavonoidas epikatechinas, gali mažinti kraujospūdį.

Obuoliuose yra daug flavonoidų ir kitų fitocheminių medžiagų. Jų koncentracija gali priklausyti nuo obuolių veislės, derliaus nuėmimo ir laikymo.

Obuoliai

Obuolio minkštime yra katechino, procianidino, epikatechino ir floridino, tačiau šių junginių koncentracija pačiame obuolyje yra daug mažesnė nei žievelėje.

Kvercetino konjugatų randama tik obuolių žievelėse. Chlorogeninės rūgšties paprastai yra daugiau minkštime nei žievelėje.

Tyrimai parodė, kad obuoliai su žievelėmis pasižymi didesniu antioksidaciniu aktyvumu ir geriau slopina vėžinių ląstelių dauginimąsi, palyginti su obuoliais be žievelių.

Štai vienas iš būdų, kaip skaniai iškepti obuolius.

Keptų obuolių su grūdais ir medumi receptas

Jums reikės:

  • obuoliai,
  • avižinių dribsnių,
  • cinamono, malto imbiero,
  • graikiniai riešutai,
  • šaukštas medaus (nebūtina)

Gaminimas:

Pašalinkite obuolio šerdį. Sumaišykite likusius ingredientus, kad pagamintumėte įdarą. Įdarykite juo obuolį ir kepkite, kol suminkštės.


Taip pat skaitykite:

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....

Dideli ir traškūs ridikai

Ridikėliai praranda formą ir spalvą? Neišmeskite jų. Užtenka vieno veiksmo ir jie atgaus savo traškumą

Kaip išgelbėti suminkštėjusius ridikėlius? Net labiausiai suvytę gali atgauti savo traškumą, jei...