Citrina yra unikalus produktas savo savybėmis. Kai kurie žmonės žino gudrybę, dėl kurios ji tampa dar naudingesnė. Manoma, kad tik nedaugelis žino, kaip iš tikrųjų padidinti citrusinių vaisių minkštimo, žievelės ir sulčių naudą. Norint tai padaryti, rekomenduojama visą citriną įdėti į šaldiklį.
Užtenka, kad citrina šaldiklyje gulėtų vos vieną naktį. Per tą laiką ją bus patogiau naudoti: pavyzdžiui, užšaldytą vaisių lengviau sutarkuoti. Tačiau ją galima supjaustyti įprastu būdu ir dėti į bet ką – gėrimus, limonadą, pagrindinius patiekalus ir salotas.
Pasirodo, šaldyta citrina praranda nemalonų kartumą. Tai leidžia ją valgyti su žievele. Taip pat manoma, kad užšaldžius citrinos sultis, jos struktūrizuojasi ir sustiprėja vitamino C savybės.
Citrinos apsaugos nuo ankstyvo senėjimo, sumažins cholesterolio kiekį kraujyje, padės pasisavinti daugiau geležies iš kitų maisto produktų, „nugalės“ bakterijas ir grybelines infekcijas, pagreitins odos žaizdų gijimą. Be to, šaldytos citrinos veiksmingiau padeda numesti svorio: vaisiai pagreitins medžiagų apykaitą.
Šaldytą citriną galima valgyti sergant peršalimo ligomis ir virškinamojo trakto problemomis, bet ne joms paūmėjus.
Prieš užšaldant citrinas reikia nuplauti karštu vandeniu ir išdžiovinti, kitaip atsiras per didelė ledo pluta. Vėliau vaisiai suvyniojami į maistinę plėvelę ir dedami į šaldiklį.