Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Ši arbata turi net 22 kartus daugiau kalcio nei pienas, be to puikiai reguliuoja cukraus kiekį kraujyje

2 min. skaitymo

Galime iš karto pasakyti, kad tai azijietiškas gėrimas, kuriam naudojami juodojo šilkmedžio (Morus nigra), augalo, kuris taip pat auga Ispanijoje, lapai. Sutikite, kai pagalvojame apie kalcį, automatiškai savo vaizduotėje matome karvės pieną. Tiesa, kad pieno produktai, taip pat daugybė žuvų (lašiša, upėtakis, tunas ir kt.) yra natūralūs kalcio šaltiniai, žmogaus organizmui suteikiantys visas šio svarbaus mineralo savybes, tačiau iš tiesų tradicinius kalcio šaltinius gali atstoti kiti, galbūt ne taip gerai žinomi maisto produktai.

Tai gyvybiškai svarbu norint padengti šio mineralo trūkumą organizme. Pavyzdžiui, vyresnio amžiaus žmonėms dažnai pasireiškia osteoporozė – liga, dėl kurios silpnėja kaulai ir jie tampa trapesni; norint su tuo kovoti, reikia daugiau kalcio ir fosfatų. Juodojo šilkmedžio arbata gali būti geresnis pasirinkimas, nes joje kalcio yra net 22 kartus daugiau nei pirmojoje alternatyvoje.

Arbata turinti daug kalcio

Skamba kaip perdėta, bet taip nėra. Šis nuoviras, gaminamas iš juodojo šilkmedžio, Ispanijoje žinomo kaip juodasis šilkmedis, lapų, yra senas tradicinės Azijos medicinos pažįstamas. Tiesą sakant, tyrimą, atskleidžiantį neįtikėtiną palyginimą su pienu, atliko Japonijos sveikatos apsaugos ministerija minėtos osteoporozės atvejais.

Ir tai ne tik vienos naudos arbata, bet ir daugybė kitų savybių: ji reguliuoja gliukozės arba cukraus kiekį kraujyje, stiprina imuninę sistemą ir gerina senėjimą (dėl antioksidantų), gerina širdies ir kraujagyslių sveikatą, turi priešuždegiminių savybių. Visa tai stiklinėje, kuri atrodo beveik stebuklinga.

Tai padaryti taip pat nėra sunku. Tereikia vieno ar dviejų šaukštų džiovintų juodojo šilkmedžio lapų ir pusės litro vandens. Pirmiausia užvirinkite vandenį, sudėkite lapus ir palikite juos karštame skystyje 5-10 minučių, tada arbatą perkoškite ir patiekite. Štai ir viskas.

Šaltinis: as.com

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis.
guest
10 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Genadijus
Genadijus
prieš 5 mėnesių

Aš valgau uogas, skabau tiesiai nuo medžio, ir kartu pagraužiu žievės žalios, skonis aitrus bet nesergu jokiais peršalimais jau 9 metus

Derina
Derina
prieš 5 mėnesių

Jūs gal iš medžio iškritę,rašot pievas.
Tų lapų niekas neparduoda ,nes mūsų valdžia pasitarnavo nutraukė santykius
su tom šalim kur galima,likom ant ledo,o jūs dar rašot nesąmones

Auginu
Auginu
prieš 5 mėnesių
Atsakinėti į  Derina

Šilkmedžiai auga ir Lietuvoi

Nesvarbu
Nesvarbu
prieš 5 mėnesių
Atsakinėti į  Derina

Niekas nedraudzia patiems auginti silkmedi… Jis puikiai auga Lietuvoje.

Gintaras Raulinaitis
Gintaras Raulinaitis
prieš 5 mėnesių

Ir todėl rekomenduoju vartoti rūgščių pieno produktų, kaip antai – rūgpienio, kefyro, varškės, varškės sūrio. Visa tai svarus kalcio ir baltymų tikrasis ir sveikas šaltinis!

Gintaras Raulinaitis
Gintaras Raulinaitis
prieš 5 mėnesių

Jeigu jau užsiminėte apie karvės pieną, tai ta proga leiskite man pastebėti. Pirmiausiai jeigu galvojate kad pirktinis p a s t e r i z u o t a s pienas dar kažkuo naudingas, tai labai klystate. Taip, sterilizacija sunaikina galimus ligų sukėlėjus, tačiau toks pienas jau sugadintas, o, be to dviejų trijų procentų riebumo, kas pateikiama į prekybą parduotuvėse, tai, tiesiai šviesiai pavadinsiu ,,pamazgomis’’… Toks pasterizuotas nesveikas pienas sukelia gleives ir, negana to, peršalus greičiau susergama sinusitu, taip pat žarnyno chroniškais negalavimais, kaip rėmuo.

Zita
Zita
prieš 5 mėnesių
Atsakinėti į  Gintaras Raulinaitis

Rėmuo tai nėra žarnyno negalavimas, niekus rašote 😀

aldona
aldona
prieš 5 mėnesių

Labai sudomino jūsų siūlomą arbata, kaip ja gauti ? kur pirkti.

Alma
Alma
prieš 5 mėnesių
Atsakinėti į  aldona

Mano kaimyno kieme auga šis medis, uogos juodos, panašios į gervuogės.

Aldona
Aldona
prieš 5 mėnesių
Atsakinėti į  Alma

Ar netinka geltonomis uogomis pas mane toks šilkmedis auga