Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Ši klaida dažnai daroma atidarant konservuotus maisto produktus – vėliau juos valgyti pavojinga
Maistas / GėrimaiSportas / Sveikata

Ši klaida dažnai daroma atidarant konservuotus maisto produktus – vėliau juos valgyti pavojinga

Konservuoti maisto produktai
Dalintis

Konservuotos daržovės, vaisiai, ankštinės daržovės ir kiti produktai kasdien gelbsti virėjus ir mėgėjus. Tačiau atidarydami metalinę skardinę daugelis daro tą pačią klaidą, kuri viską sugadina, praneša Kaipkada.lt su nuoroda į eatingwell.com.

Kol pasiekia virtuvę, skardinės nukeliauja ilgą kelią. Jos buvo gamyboje, sandėliuose, konteineriuose. Visą tą laiką jos buvo kilnojamos ir liečiamos rankomis. Todėl ant jų paviršiaus susikaupė dulkių, bakterijų ir kitų nešvarumų, – paaiškino mitybos specialistas Christopheris Mohras.

Todėl ekspertas pateikė logišką rekomendaciją: prieš atidarant visas konservų dėžutes reikėtų nuplauti arba bent jau nušluostyti drėgnu skudurėliu, kad būtų išvengta kryžminės taršos. Juk priešingu atveju nešvarumai ir mikrobai gali lengvai patekti į maistą.

Vartotojams patariama stiklainius ar dangtelių viršūnes plauti pilnai, t. y. šiltu vandeniu su muilu ir bent 20 sekundžių. Plaudami atidžiai apžiūrėkite indą, įvertinkite, ar ant jo nėra išsipūtimo, įlenkimų ar rūdžių požymių.

Tai paprastas dalykas, tačiau dažnai pamirštamas, todėl jūsų sveikatai gresia rimtas pavojus.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Sandra Alšauskienė

Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Tobula ledinė kava

Ledinės kavos receptas kaip iš geriausios kavinės: vienas ingredientas daro ją tobulą

Kaip pasigaminti gerą ledinę kavą? Vien ledo ir pieno nepakanka, kad pasiektumėte...

Dantų turizmas Turkijoje

„Atrodžiau kaip ryklys“. Sumokėjo 3000 svarų už dantų operaciją Turkijoje

Vis daugiau žmonių vilioja vadinamieji „turkiški dantys“ – spindintys, tobulai vienodi, tarsi...

Balzamiko actas

Italų paslaptis: juodasis eliksyras, kuris padeda mažinti kraujospūdį ir cukraus kiekį kraujyje

Ne kiekvienas virtuvės ingredientas gali pasigirti tuo, kad vienu metu yra ir...

Morkų salotos

Jei turite dvi morkas, pasigaminkite šias greitas salotas – jos puikios tiek kasdienai, tiek šventėms

Pagrindiniai šių salotų ingredientai – morkos ir kiaušiniai. Morkos suteikia natūralaus saldumo...