Konservuotos daržovės, vaisiai, ankštinės daržovės ir kiti produktai kasdien gelbsti virėjus ir mėgėjus. Tačiau atidarydami metalinę skardinę daugelis daro tą pačią klaidą, kuri viską sugadina, praneša Kaipkada.lt su nuoroda į eatingwell.com.
Kol pasiekia virtuvę, skardinės nukeliauja ilgą kelią. Jos buvo gamyboje, sandėliuose, konteineriuose. Visą tą laiką jos buvo kilnojamos ir liečiamos rankomis. Todėl ant jų paviršiaus susikaupė dulkių, bakterijų ir kitų nešvarumų, – paaiškino mitybos specialistas Christopheris Mohras.
Todėl ekspertas pateikė logišką rekomendaciją: prieš atidarant visas konservų dėžutes reikėtų nuplauti arba bent jau nušluostyti drėgnu skudurėliu, kad būtų išvengta kryžminės taršos. Juk priešingu atveju nešvarumai ir mikrobai gali lengvai patekti į maistą.
Vartotojams patariama stiklainius ar dangtelių viršūnes plauti pilnai, t. y. šiltu vandeniu su muilu ir bent 20 sekundžių. Plaudami atidžiai apžiūrėkite indą, įvertinkite, ar ant jo nėra išsipūtimo, įlenkimų ar rūdžių požymių.
Tai paprastas dalykas, tačiau dažnai pamirštamas, todėl jūsų sveikatai gresia rimtas pavojus.
Parašyti komentarą