Lėtinis uždegimas didina širdies priepuolių, insulto, diabeto ir kitų pavojingų ligų riziką. Mitybos specialistė Susan Block įvardijo 10 produktų, kurie padės sumažinti uždegimo lygį organizme.
Maisto produktų, mažinančių lėtinį uždegimą, pasirinkimas yra individualus klausimas. Tam tikri maisto produktų komponentai veikia kartu, kad sumažintų uždegimą. Todėl nė vienas konkretus maisto produktas nepadarys jūsų mitybos priešuždegiminės. Tai visuma to, ką valgote kiekvieną dieną.
Ekspertė rekomenduoja į savo mitybą įtraukti šiuos maisto produktus:
- gėrimus: vandenį, žolelių ir žaliąją arbatą bei kavą;
- citrusinių vaisių;
- daržovių;
- sodrios mėlynos arba violetinės spalvos maisto produktų: mėlynių, gervuogių, slyvų ir vynuogių;
- tamsiai oranžinės, geltonos, raudonos ir tamsiai žalios spalvos maisto produktai: moliūgai, saldžiosios paprikos, pomidorai, morkos, kopūstai, špinatai, mangoldai, rukola;
- riešutai ir sėklos;
- svogūnai;
- augaliniai baltymai: pupelės, lęšiai, lęšių makaronai ir soja;
- prieskoniai ir žolelės, įskaitant imbierą, česnaką, ciberžolę, kardamoną, juoduosius pipirus, cinamoną ir rozmariną;
- neskaldyti grūdai: kviečiai, avižos, rugiai, grikiai, soros ir rudieji ryžiai.
Tuo tarpu iš pirkinių sąrašo reikėtų išbraukti keptą maistą (traškučius, koldūnus, čipsus), perdirbtą mėsą, rafinuotus angliavandenius (baltą duoną, ryžius, pyragaičius), margariną, saldžius gazuotus gėrimus ir vaisvandenius.
Šaltinis: Sports.kz
Parašyti komentarą