Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet ir dėl galimo poveikio svorio metimui. Tinkamai praturtinta, ji gali veikti kaip natūralus metabolizmo stimuliatorius. Šiam tikslui daugelis iš mūsų į kavą deda cinamono, tačiau paaiškėjo, kad yra ir kitas prieskonis, kuris gali veikti dar efektyviau ir duoti labiau pastebimų rezultatų.
Kodėl verta gerti kavą su pipirais?
Pipirai – neįprastas priedas su neįprastomis savybėmis.
Rytas su kava – tai ne tik būdas pabusti, bet ir puiki bazė, į kurią galima įdėti sveikatingų priedų. Dažniausiai naudojamas cinamonas, kuris stiprina imunitetą, reguliuoja cukraus lygį ir veikia priešuždegimiškai. Būtent šis skystas medus, kuris suteikia vitaminų ir natūraliai stiprina organizmą, yra labiausiai mėgstamas, ypač kai ryte nėra laiko sveikai avižinei košei.
O kava su citrina yra žinoma kaip naminis vaistas nuo galvos skausmo. Kofeino ir vitamino C derinys gali palengvinti migreną ar įtampos skausmą.
Tačiau tai nėra vienintelis dėmesio vertas sprendimas – vis daugiau žmonių renkasi mažiau akivaizdų priedą: pipirus. Pakaks šiek tiek pipirų, kad ryto kava veiktų visiškai kitaip.
Pridėjus pipirų į kavą, mūsų metabolizmas veikia efektyviau. Tačiau reguliarus šio gėrimo vartojimas, deja, prisidėtų prie greitesnio riebalų deginimo ir energijos padidėjimo per dieną. Tai natūralus būdas, kurį galima išbandyti norint pagerinti virškinimo problemas be papildų vartojimo.
Be to, kava su pipirais turi stiprų antioksidacinį poveikį. Pipirais esančios medžiagos padeda apsaugoti organizmą nuo oksidacinio streso, stiprina imuninę sistemą ir padeda išvengti civilizacijos ligų, tokių kaip 2 tipo cukrinis diabetas, hipertenzija ar širdies ligos. Kai kurie tyrimai taip pat rodo, kad reguliarus šio mišinio vartojimas gali sumažinti susirgimo vėžiu riziką.
Pipirų pridėjimas į kasdienį kavą yra paprastas ir praktiškas būdas, leidžiantis patirti ir pasinaudoti netikėtai gera sveikata, kuri pakeis mūsų savijautą. Nepaisant to, verta išbandyti šį poveikį, ypač jei norite natūralaus pagalbos kovojant su antsvoriu ir gerinant bendrą savijautą.
Pipirai – neįprastas priedas su neįtikėtinomis savybėmis
Tinkamo pipirų rūšies pasirinkimas priklauso nuo to, kokį skonį norime gauti. Klasikiniai juodieji pipirai suteikia išraiškingumo ir šiek tiek aštraus prieskonio. Jie yra lengviausiai prieinami ir dažniausiai naudojami virtuvėje, taip pat kartu su kava.
Jei apie tai galvosite, mažiau bandykite baltųjų pipirų, nes jie yra švelnesnio skonio ir šiek tiek vaisingi. Žalieji pipirai kartais turi aštrų aromatą, kuris suteikia jiems kitokį skonį.
Kiekvienas iš šių pipirų ne tik praturtina kavos skonį, bet ir, nors ir ribotai, prisideda prie svorio mažinimo.
Parašyti komentarą