Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Šiuose maisto produktuose yra daug druskos: sumažinkite jų suvartojimą
Maistas / GėrimaiSportas / Sveikata

Šiuose maisto produktuose yra daug druskos: sumažinkite jų suvartojimą

Didelis druskos kiekis maiste
Dalintis

Druska dedama į beveik visus patiekalus ir produktus. Dažnai mūsų organizmas gauna daugiau druskos nei reikia. Todėl svarbu žinoti, kuriuose produktuose jos yra daugiausia ir kas padės sumažinti druskos vartojimą.

Kaip sumažinti suvartojamos druskos kiekį?

Druska susideda iš chlorido ir natrio, kurių per didelis vartojimas gali sukelti sveikatos problemų. Todėl per dieną neturėtumėte suvalgyti daugiau nei 500 miligramų arba ¼ arbatinio šaukštelio druskos. Tai norma, skatinanti raumenų susitraukimą ir palaikanti sveikus impulsus.

Jei vartojate daugiau medžiagų, gali atsirasti įvairių pasekmių organizmui: hipertenzija, padidėjusi insulto rizika, širdies, kraujagyslių, inkstų problemos. Norint to išvengti, geriau nevartoti didelių kiekių šių produktų:

  • traškučiai ir užkandžiai;
  • padažai;
  • dešrelės;
  • pusgaminiai;
  • duona;
  • džiovinta arba rūkyta mėsa;
  • daržovių sultys.

Be to, mitybos specialistai pasidalijo rekomendacijomis, kurios gerokai sumažins suvartojamos druskos kiekį kasdienėje mityboje:

  • nedėkite druskos į virtus patiekalus;
  • pirkdami daržoves (šviežias, šaldytas ar konservuotas), atkreipkite dėmesį į tas, kuriose yra mažai natrio ir druskos;
  • apriboti druskos naudojimą gaminant maistą, pakeisti ją pipirais ar kitomis žolelėmis/prieskoniais;
  • jei valgote ne namie, paprašykite, kad padažai ir užpilai būtų patiekiami atskirai, tada pakeiskite juos aliejumi arba naudokite mažiau.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Saulės žybsniai ir magnetinės audros

Penktadienį – nematoma audra: kaip magnetinis pliūpsnis paveiks jūsų savijautą?

Jau šį penktadienį, birželio 20 d., Lietuvą pasieks dar viena magnetinė audra....

Kokosų pienas

Kokosų drožlės: ne tik skanumynams – nauda virškinimui ir plaukams

Kokosų drožlės jau seniai žinomos ne tik kaip desertų ingredientas, bet ir...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...