Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Skanus ir itin šokoladinis: Kalėdų eglutės skanėstų receptas
Maistas / Gėrimai

Skanus ir itin šokoladinis: Kalėdų eglutės skanėstų receptas

Šokoladiniai pyragėliai
Dalintis

Šiuos pyragėlius labai lengva paruošti, tačiau nustebins jų skonis. Jie itin šokoladiniai ir labai švelnūs.

Ingredientai:

  • Cukrus – 180 g;
  • 70-75 % juodojo šokolado – 140 g;
  • Sviestas – 120 g;
  • Kvietiniai miltai – 50 g;
  • Kakavos milteliai – 30 g;
  • Vištienos kiaušiniai – 2 vnt;
  • Vanilės ekstraktas – 1/2 šaukštelio;
  • Druskos – pagal skonį;
  • Saulėgrąžų aliejus – 20 ml.

Glajui:

  • Cukraus milteliai – 80 g;
  • Dekoratyviniai pabarstukai – 10 g;
  • Vanduo – 60 ml.

Šokoladiniai brownies

Gaminimas:

  1. Šokoladą ir sviestą stambiai supjaustykite, sudėkite į puodą storu dugnu ir ištirpinkite vandens vonelėje.
  2. Atskirai į dubenį įmuškite kiaušinius (jie turi būti kambario temperatūros) ir suberkite cukrų. Suplakite mikseriu.
  3. Tada į masę supilkite ištirpintą juodąjį šokoladą ir vanilės ekstraktą, įmaišykite persijotus miltus, druską ir nesaldintus kakavos miltelius. Plakite mikseriu iki vientisos masės.
  4. Supilkite masę į stačiakampę kepimo formą, išteptą aliejumi, ir išlyginkite paviršių. Dėkite į orkaitę ir kepkite 170 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių.
  5. Išimkite pyragėlius iš orkaitės ir peiliu supjaustykite juos trikampėliais.
  6. Glazūra: persijokite cukraus pudrą į dubenį, palaipsniui įpilkite vandens ir išmaišykite. Papuoškite glajumi.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....