Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Štai kaip valgyti melioną, pasirodo apie šį metodą žino nedaug žmonių
Maistas / GėrimaiSportas / Sveikata

Štai kaip valgyti melioną, pasirodo apie šį metodą žino nedaug žmonių

Kaip teisingai valgyti melionus
Dalintis

Melionuose gausu vitaminų, antioksidantų ir skaidulų, kurios padeda virškinti. Kartu melionas virškinamas labai greitai, todėl jį reikia valgyti tinkamai, kad jis nesugestų tiesiog skrandyje.

Kaip teisingai valgyti melioną?

Melioną geriau valgyti viena, be jokių kitų maisto produktų ar vaisių. Kaip ir visus vaisius bei uogas, geriausia jį valgyti atskirai – valandą po valgio arba dvi valandas prieš valgį. Tuomet tai bus sveikas ir lengvas užkandis.

Faktas tas, kad visi maisto produktai virškinimo traktu keliauja skirtingu greičiu. Sunkus maistas, pavyzdžiui, mėsa, gali likti skrandyje kelias valandas. Kita vertus, melionas suvirškinamas vos per 20-30 minučių, po to jis keliauja toliau į žarnyną, kur pasisavinamos maistingosios medžiagos.

Jei valgysite melioną iš karto po sunkaus maisto, jis pasiliks skrandyje ir prasidės rūgimo procesai. Dėl to atsiranda pilvo pūtimas, vidurių pūtimas ir pykinimas. Dėl šios priežasties melionas nesuderinamas su alkoholiu.

Skanus melionas

Kokia melionų nauda?

Jei laikysitės šių paprastų taisyklių, melionas jūsų organizmui bus naudingas. Jis nėra labai kaloringas: 100 g yra 33 kcal ir tik 7,4 g angliavandenių. Jo glikemijos indeksas taip pat yra žemas – mažesnis nei arbūzo. Tai reiškia, kad jį virškinant cukraus kiekis kraujyje smarkiai nepakils.

Meliono sudėtyje yra:

  • kalio, kuris svarbus normaliai nervų ir širdies bei kraujagyslių sistemų veiklai;
  • skaidulų, kurios būtinos sveikam virškinimui;
  • folio rūgšties;
  • vitaminų C ir K, kurie būtini kraujodarai, ląstelių regeneracijai, kaulų ir odos būklei bei normaliai imuninės sistemos veiklai;
  • antioksidantai, saugantys ląsteles nuo priešlaikinio senėjimo;
  • fitonutrientai – gamtoje šios medžiagos apsaugo augalus nuo grybelių, o vartojamos su maistu teigiamai veikia sveikatą.

Galiausiai melionas yra puikus skysčių šaltinis organizmui. Jame yra 90 % vandens ir elektrolitų: magnio, natrio ir kalcio. Šis derinys padeda palaikyti rūgščių ir šarmų pusiausvyrą ir yra būtinas normaliai medžiagų apykaitai. O jei po treniruotės suvalgysite kelis griežinėlius, tai padės greičiau atsigauti.

Taip pat verta prisiminti, kad melionas gali būti stiprus alergenas. Jį į vaikų mitybą reikėtų įtraukti tik po pirmųjų gyvenimo metų ir atskirai nuo kitų maisto produktų – duokite nedidelį gabalėlį ir pažiūrėkite, kaip organizmas reaguoja į naują produktą.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Odeta Bartkevičiūtė

Odeta Bartkevičiūtė – gamtos mokslų specialistė ir KAIPKADA.LT straipsnių autorė. Mano tekstuose atgyja mūsų planetos gamta, augalijos ir gyvūnijos pasaulis. Su aistra tyrinėdama gamtos reiškinius, dalijuosi vertingomis įžvalgomis, padedančiomis geriau suprasti mus supančią aplinką ir jos išsaugojimo svarbą.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Saulės žybsniai ir magnetinės audros

Penktadienį – nematoma audra: kaip magnetinis pliūpsnis paveiks jūsų savijautą?

Jau šį penktadienį, birželio 20 d., Lietuvą pasieks dar viena magnetinė audra....

Kokosų pienas

Kokosų drožlės: ne tik skanumynams – nauda virškinimui ir plaukams

Kokosų drožlės jau seniai žinomos ne tik kaip desertų ingredientas, bet ir...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...