Daugelis žmonių mėgsta gaminti grikius kaip pagrindinį patiekalą vakarienei ar pietums. Kai kurie žmonės, norėdami numalšinti alkį ir pasisotinti maistingosiomis medžiagomis, grikių košę gali pasimėgauti net pusryčiams.
Dažniausiai grikiai patiekiami su grybais, svogūnais, keptomis daržovėmis arba vištiena, tačiau yra ir įdomesnių būdų patiekti šias gerai pažįstamas kruopas.
Su špinatais
Sunku rasti sveikesnį ir lengvesnį produktą už špinatus. Štai kodėl turėtumėte dažniau įtraukti tai į savo racioną. Ši lapinė daržovė puikiai dera su grikiais. Kelias minutes pakaitinkite juos su pakepintais svogūnais ir sumaišykite su grikiais.
Saulėje džiovinti pomidorai
Šis gardus priedas neatpažįstamai pakeis grikius. Saulėje džiovinti pomidorai pasižymi ypatingu skoniu ir aromatu, todėl grikiai bus labai originalūs.
Su kiaušiniais
Jei mėgstate sočiai užkandžiauti arba sportuoti, grikių košę galite paversti tikru „baltymų šedevru”. Paruoštą patiekalą sumaišykite su smulkintais virtais kiaušiniais ir žolelėmis.
Parašyti komentarą