Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Švelni kaip „Šarlotė”: kaip greitai paruošti obuolių pyragą iš paprastų ingredientų
Maistas / Gėrimai

Švelni kaip „Šarlotė”: kaip greitai paruošti obuolių pyragą iš paprastų ingredientų

Ypatingai skanus obuolių pyragas
Dalintis

Jei jau pavargote nuo tradicinio obuolių pyrago, turite galimybę išbandyti nuostabų receptą, kuris jus tikrai sužavės. Šis pyragas su obuoliais ir kreminiu kremu yra nepaprastai skanus ir lengvai paruošiamas. Šis pyragas nustebins jus savo švelnumu ir skoniu.

Labai skanus obuolių pyragas

Ingredientai

Kremui:

  • 1 kiaušinis;
  • 50 g cukraus;
  • 250 ml pieno;
  • 15 g kukurūzų krakmolo;
  • 0,5 g vanilino (nebūtina).

Tešlai:

  • 2 vidutiniai kiaušiniai;
  • 100 g cukraus;
  • 100 ml pieno kambario temperatūroje;
  • 200 g kvietinių miltų;
  • 0,5 g vanilino;
  • 5 g kepimo miltelių (1 arbatinis šaukštelis);
  • 2 maži obuoliai.

Paruošimas

Kremui:

  1. Giliame dubenyje išplakite kiaušinį su cukrumi, supilkite kukurūzų krakmolą ir pieną.
  2. Dedame ant nedidelės ugnies ir nuolat maišome, kol sutirštės. Tada supilkite grietinėlę į konditerinį maišelį.

Tešlai:

  1. Kiaušinius išplakite su cukrumi giliame dubenyje, naudodami maišytuvą. Įpilkite pieno ir išmaišykite iki vientisos masės.
  2. Į gautą masę suberkite miltus su kepimo milteliais ir gerai išmaišykite.
  3. Obuolius nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais, tada sudėkite į tešlą.
  4. Norėdami paruošti pyragą formoje, prieš pilant tešlą, rekomenduojame naudoti pergamentinį popierių.
  5. Į paruoštą formą tolygiai supilkite tešlą su obuoliais.
  6. Iš konditerinio maišelio su kreminiu kremu ant tešlos sukuriame kremo raštą arba tinklelį.
  7. Prieš dedant pyragą į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę, rekomenduojame apibarstyti cukraus pudra.
  8. Įdėkite pyragą į orkaitę 30 minučių.
  9. Išimkite gatavą pyragą iš orkaitės, papuoškite pagal pageidavimą ir mėgaukitės skoniu!

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....