Prisiminkite mėgstamiausią vaikystės skonį su šiuo paprastu varškinių raguolių receptu. Tokį užkandį gamino mūsų močiutės. Aromatingi kepiniai su uogiene taps tobulu priedu prie arbatos ar kavos.
Ingredientai
- 200 g varškės
- 180 g sviesto
- 2 stiklinės miltų
- 1 kiaušinis
- 50 g cukraus
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 200 g mėgstamos uogienės
Gaminimas
- Sumaišykite varškę su minkštu sviestu, kiaušiniu ir cukrumi
- Įdėkite miltus su kepimo milteliais ir užminkykite minkštą tešlą
- Iškočiokite 5 mm storio lakštą, supjaustykite trikampiais
- Ant plataus krašto uždėkite uogienės ir suvyniokite raguolio forma
- Kepkite 20-25 minutes 190°C temperatūroje iki auksinės plutelės
Sėkmės paslaptys:
- Purumui užtikrinti pertrinite varškę per sietelį
- Prieš kočiojant leiskite tešlai pastovėti 15 minučių
- Patiekite šiltus, apibarstytus cukraus pudra
Šie paprasti kepiniai sužavės visus savo švelnumu ir nostalgišku skoniu!