Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Sviestas yra sveikesnis, nei manėte: štai jo gydomosios savybės
Maistas / GėrimaiSportas / Sveikata

Sviestas yra sveikesnis, nei manėte: štai jo gydomosios savybės

Pasirodo sviestas gali būti naudingas
Dalintis

Jei mėgstate naudoti sviestą kepdami, gamindami maistą ar tiesiog tepti ant duonos, gera žinia jums: jis gali būti naudingas jūsų sveikatai. Šiame produkte yra daug vitaminų ir maistinių medžiagų.

Sviestas – tai produktas, kuriame gausu baltymų ir riebalų ir kuris daugiausia gaminamas iš karvės pieno. Ir nepaisant to, kad jame itin daug kalorijų, kai kurie tyrimai rodo, kad sviestas gali būti labai naudingas sveikatai.

Kodėl sviestas yra naudingas?

Jei sviestą vartojate saikingai, jis gali būti sveika jūsų mitybos dalis. Jame yra daug maistingųjų medžiagų, pavyzdžiui, kalcio, kuris padeda formuotis kaulams. Jame taip pat yra junginių, mažinančių nutukimo riziką.

Jei norite pagerinti akis ir regėjimą, į savo mitybą taip pat turėtumėte įtraukti šiek tiek sviesto. Jame yra daug beta karotino, kuris gali padėti sulėtinti regėjimo nykimo greitį.

Svieste taip pat gausu vitamino D – maistinės medžiagos, kuri gyvybiškai svarbi kaulų tvirtumui. Kitas svieste esantis junginys – kalcis – taip pat padeda stiprinti skeletą. Būtent šio junginio reikia norint išvengti osteoporozės – ligos, dėl kurios kaulai tampa trapūs ir silpni.

Sviestas ant batono

Sviesto reikia ir odai stiprinti, nes šiame produkte yra vitamino E, kuris atlieka svarbų vaidmenį mažinant ultravioletinių spindulių žalą. Aliejus taip pat padės sumažinti odos uždegimą ir pagerins žaizdų gijimą.

Vis dėlto nereikėtų pamiršti apie riziką, kurią patirsite, jei valgysite per daug sviesto. Šis pieno produktas turi daug kalorijų ir sočiųjų riebalų, kurie gali sukelti širdies ligas.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Odeta Bartkevičiūtė

Odeta Bartkevičiūtė – gamtos mokslų specialistė ir KAIPKADA.LT straipsnių autorė. Mano tekstuose atgyja mūsų planetos gamta, augalijos ir gyvūnijos pasaulis. Su aistra tyrinėdama gamtos reiškinius, dalijuosi vertingomis įžvalgomis, padedančiomis geriau suprasti mus supančią aplinką ir jos išsaugojimo svarbą.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Saulės žybsniai ir magnetinės audros

Penktadienį – nematoma audra: kaip magnetinis pliūpsnis paveiks jūsų savijautą?

Jau šį penktadienį, birželio 20 d., Lietuvą pasieks dar viena magnetinė audra....

Kokosų pienas

Kokosų drožlės: ne tik skanumynams – nauda virškinimui ir plaukams

Kokosų drožlės jau seniai žinomos ne tik kaip desertų ingredientas, bet ir...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...