Šis paprastas gyvenimo patarimas neleidžia svogūnams sudegti ir paruduoti. Beveik visi gurmanai mėgsta keptus svogūnus prie tam tikrų patiekalų. Tačiau yra viena problema: termiškai apdorojant svogūnų griežinėlius jie gali apanglėti. Daugelis virėjų kartas nuo karto susiduria su šia nesėkme. Laimei, yra viena maža gudrybė, kuri neleis svogūnui sudegti ir patamsėti.
Pakanka kuriam laikui nukelti keptuvę nuo kaitros, o tada ant šiek tiek atvėsusių svogūnų uždėti ledo kubelį….
Kuriuo momentu į keptuvę reikėtų įmesti ledo kubelį? Tai reikėtų padaryti supratus, kad svogūnai pradėjo „svilti”.
Tinkamu metu į keptuvę įdėtas ledo kubelis ją akimirksniu atvėsins.
Taip, kubelis ištirps. Tačiau nereikia bijoti, kad svogūnų masė pradės „virti“: vanduo labai greitai išgaruos.
Laiku atvėsinta keptuvė su ledo kubeliu – tai garantija, kad svogūnai nebus susvilę.
Naudojant ledo kubelį bus pasiektas dar vienas teigiamas rezultatas: kepti svogūnai išlaikys pakankamą minkštumą ir netaps pernelyg traškūs.