Mūsų portalo skaitytoja vardu Laura, pasidalijo mėgstamiausiu bulvinių blynu receptu. Tai – puikūs orkaitėje kepti bulviniai blynai. Mielai dalijuosi receptu, nes šie blynai yra puikus patiekalas mūsų šeimoje. Mano vyras ir vaikai visada džiaugiasi išgirdę, kad šiandien ant stalo bus bulvinių blynų. O geriausia, kad šiam patiekalui nereikia nei daug išlaidų, nei ilgo gaminimo laiko.
Kaip orkaitėje iškepti skanius bulvinius blynus?
Prieš pradėdami gaminti, įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Kai orkaitė pasieks reikiamą temperatūrą, pradėkite pagrindinį veiksmą – tarkuokite bulves. Šis žingsnis yra ypač svarbus!
Galbūt manote, kad čia nėra nieko sudėtingo – tiesiog imti ir tarkuoti. Tačiau yra paslaptis. Koks geriausias būdas tarkuoti bulves?
Aš bulvėms tarkuoti renkuosi vidutinę arba stambią tarką. Smulkių tarkių nerekomenduojama naudoti, nes jos gali sugadinti tekstūrą. Taip pat svarbu iš karto į bulves sudėti svogūnus – tai neleis bulvėms patamsėti ir padės blynams suteikti traškią tekstūrą. Bulvinių blynų paslaptis – tinkamas bulvių ir svogūnų santykis, kuris užtikrina puikų skonį.
Laikas susipažinti su blynų gamybos procesu.
Tikslius ingredientus rasite straipsnio pabaigoje!
Kai bulvės sutarkuojamos ir sumaišomos su svogūnais, įdedu šiek tiek tarkuoto sūrio. Dėl to blynai bus skanesni ir minkštesni. Taip pat įdedu lydyto sviesto ir kiaušinių.
Taip pat įberiu druskos, pipirų ir prieskonių. Mūsų šeimai patinka, kai įdedu česnako. Galite naudoti šviežius arba džiovintus. Viską gerai išmaišau. Česnakas yra slaptas ir ypatingas ingredientas!
Tada formuoju apvalius blynus ir dedu juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Arba galite tiesiog dėti blynus ant sviestu pateptos kepimo skardos. Taip blyneliai taps auksiniai ir traškūs.
Blynus kepkite orkaitėje 40 minučių. Kad blynai būtų dar skanesni, likus penkioms minutėms iki kepimo juos patepkite sviestu.
Skanūs bulviniai blynai su sūriu paruošti! Jie tapo šeimos jaukumo ir skanių vakarų simboliu. Juos galite patiekti su grietinėle arba vienu iš mėgstamų padažų (mes mėgstame grybų padažą).
Sudedamosios dalys:
- 4-5 bulvės
- 100 g sviesto
- kietojo sūrio
- 2 kiaušiniai
- 2 svogūnai
- Druska, pipirai, prieskoniai pagal poreikį
SKANAUS!
Receptu pasidalijo mūsų portalo skaitytoja Laura G. Jeigu norite ir jūs pasidalinti savo receptu ar įžvalgomis, užpildykite šią formą: Pranešti naujieną