Dirbant su tešla, ji gali prilipti prie rankų ar stalo, suplyšti. To priežastys gali būti įvairios, tai gali būti nepakankamas vieno ar kito tešlos ingrediento kiekis, prastas tešlos išminkymas arba, kad tešla per ilgai buvo kildoma arba, priešingai, per mažai.
Labiausiai tikėtina, kad nesilaikėte recepto, todėl tešla gavosi lipni. Dėl sviesto arba miltų trūkumo tešla gali būti lipni. Be to glitimo kiekis miltuose taip pat gali turėti įtakos tešlos lipnumui. Ši problema išsprendžiama pridėjus šių ingredientų.
Gudrybės, kurios padės, kad tešla neliptų prie rankų ir paviršiaus
Tinkamai paruošta mielinė tešla neturi lipti prie rankų. Dažniausiai tokia situacija atsiranda dėl to, kad recepte yra klaida. Tešlą reikia paruošti teisingai ir leisti pastovėti bent dvi valandas. Taikant šį metodą, tešla neturėtų lipti prie rankų.
Jei tešla lipni, tiesiog į tešlą įdėkite daugiau sviesto.
Dirbdami su įvairių rūšių tešla, galite naudoti bet kokį rafinuotą augalinį aliejų, kad tešla neliptų. Juo patepkite rankas, pjaustymo lentą ir net kočėlą.
Taip pat padės vanduo. Formuodami tešlą tiesiog periodiškai sudrėkinkite rankas vandeniu.
Tešlą bus lengviau iškočioti, jei suvyniosite ją į maistinę plėvelę ir 20 minučių padėsite į šaldytuvą. Atšaldyta tešla paprastai nebelips prie rankų ir paviršių.
Pabarstykite lentą ar stalą miltais, kad tešla neliptų.