Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai TikTok vaizdo įrašų kūrėja, atskleidė paprastą karamelės receptą ir išdavė vieną paslaptį
Maistas / Gėrimai

TikTok vaizdo įrašų kūrėja, atskleidė paprastą karamelės receptą ir išdavė vieną paslaptį

Karamelės gaminimas namuose
Dalintis

Karamelė yra universalus saldus produktas, kurio galima dėti į įvairius kepinius ir desertus, taip pat vartoti kaip atskirą produktą. Pavyzdžiui, daugelis žmonių mėgaujasi karamele su riešutais kaip desertu prie arbatos. Tačiau tik nedaugelis žino, kad karamelę galima pasigaminti greitai ir lengvai. Parodysime, kaip ištirpinti cukrų karamelei gaminti.

Kaip pasigaminti karamelę namuose?

TikTok’erė Viktorija Kiktenko, žinoma dėl savo eksperimentų su maistu ir ne tik, papasakojo, kaip pasigaminti karamelę iš cukraus namuose.

Karamelei reikės:

  • puodo storu dugnu;
  • vandens – 200 ml;
  • cukraus – 200 g;
  • grietinėlės 33 % ir daugiau – 200 g;
  • 82% sviesto – 50 g.

Kaip pasigaminti karamelę iš cukraus:

Gaminimo pradžiai į puodą storu dugnu supilkite vandenį, į jį suberkite cukrų, tada viską pastatykite ant ugnies ir palaukite, kol užvirs.

Svarbiausia būti arti viryklės ir aiškiai stebėti, kas vyksta puode. Kai vanduo užvirs, tereikia palaukti ir laikyti ant silpnos ugnies, kol cukrus išvirs. (Daugelis žmonių karamelę gamina be vandens. Jie tiesiog supila cukrų ir jį išlydo. Tačiau tai pavojinga, nes cukrus gali tiesiog sudegti ir tapti juodas. Kad to išvengtume, tiesiog palaukiame, kol jis ištirps vandenyje).

Pasak autorės, labai svarbu pagauti tinkamą momentą, kai reikia įpilti grietinėlės. Iki šio momento cukrus turi būti tamsesnis už gintarą, bet ne rudas, kad neliktų kartumo. Būtent tada, kai cukrus įgauna karamelei būdingą spalvą, reikia labai atsargiai supilti kambario temperatūros grietinėlę.

Kai grietinėlė ištirpsta cukruje, galite nuimti nuo viryklės ir sudėti sviestą. Viską gerai išmaišykite ir, jei mėgstate sūdytą karamelę, įberkite šiek tiek druskos.

Kai karamelė paruošta, ją galima perpilti į atskirą indą per sietelį (kad neliktų cukraus kristalų) ir palaukti, kol atvės. Produktas jau paruoštas.

Žiūrėkite vaizdo įrašą, kaip pasigaminti karamelę namuose:

@kik_vika_ ????Зробити смачну карамель вдома-дуже дуже просто,можна й солону #food #рецепт #карамель #рецепты #готовимвместе #соленаякарамель ♬ оригинальный звук – Kik_Vika_

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....