Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Tokios sultingos ir skanios žuvies dar niekada nevalgėte: kaip iškepti tokią žuvį?
Maistas / Gėrimai

Tokios sultingos ir skanios žuvies dar niekada nevalgėte: kaip iškepti tokią žuvį?

Sultinga ir skani žuvis
Dalintis

Žuvį kepti orkaitėje yra daug sveikiau nei kepti keptuvėje pilnoje aliejaus. Svarbiausia, kad žuvis gautųsi sultinga ir skani. Išsaugokite orkaitėje keptos sultingos žuvies receptą.

JUMS REIKĖS:

  • raudonos žuvies (upėtakio, lašišos ir kt.) – 1 kg;
  • svogūnų – 150 g
  • morkų – 130 gr;
  • alyvuogių aliejaus;
  • druskos, juodųjų pipirų, prieskonių pagal skonį;
  • žiupsnelis cukraus;
  • pomidorų sultys – 0,5 litro.

KAIP KEPTI:

  1. Žuvį išdarinėkite, pašalinkite pelekus ir supjaustykite maždaug 2-4 cm storio kepsniais.
  2. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Pabarstykite žuvį druskos, prieskonių, žolelių ir žiupsnelio cukraus mišiniu.
  3. Sudėkite kepsnius ant kepimo skardos, užpilkite aliejumi ir palikite 5-10 minučių marinuotis.
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių pagal Celsijų ir įdėkite žuvį 25 minutėms.
  5. Nulupkite ir supjaustykite daržoves, apkepkite keptuvėje su aliejumi, pagal skonį įberkite druskos ir prieskonių. Likus 10 minučių iki daržovių paruošimo supilkite pomidorų sultis ir išmaišykite.
  6. Kai žuvis bus paruošta, išimkite ją iš orkaitės ir įdėkite kepsnius į keptuvę su padažu 10 minučių.
  7. Dėl šio būdo žuvis bus dar skanesnė ir sultingesnė. Mėgaukitės!

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Tai gali sugadinti šašlyką

Visą gyvenimą šašlyką marinavote neteisingai: štai kodėl jis gaunasi kietas kaip padas

Kodėl taip dažnai vietoje sultingų ir aromatingų mėsos gabalėlių gauname sausą, kietą...

Arbūzas suvyniotas į plėvelę

Kaip išsirinkti sultingą ir saldų arbūzą? Šių 5 ženklų pardavėjai jums niekada neatskleis

Vasaros karštis. Milžiniška krūva žalių, dryžuotų arbūzų turguje ar prekybos centre. Jūs...

Dūmai iš šašlykinės

Kodėl kepdamas šašlykus ant žarijų beriu druską: dalinuosi naudingu patarimu

Paruošti skanų, sultingą ir tolygiai iškeptą šašlyką ant žarijų – tai visas...

Tokia mėsa ne kiekvienam

Prabangos viršūnė: kilogramas šios jautienos kainuoja 500 eurų – atskleidžiame, kodėl ji ne kiekvienam

Jautiena yra puikus aukštos kokybės baltymų, geležies ir B grupės vitaminų šaltinis....