Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Tokios sultingos menkės dar neragavote nė viename restorane: kaip teisingai ją iškepti
Maistas / Gėrimai

Tokios sultingos menkės dar neragavote nė viename restorane: kaip teisingai ją iškepti

Kepta menkės filė
Dalintis

Menkė dažnai kepama su daržovėmis, iš jos daromi gardūs suktinukai, kotletai ir troškinama. Tačiau rekomenduojame ją iškepti pagal toliau pateiktą receptą – žuvis bus labai sultinga. Išbandykite – tai neįtikėtinai skanu.

Kepta menkė

Ingredientai:

  • 450 g menkės filė;
  • žiupsnelis druskos ir pipirų;
  • 2 šaukštai aliejaus;
  • 3 skiltelės česnako;
  • čiobrelių šakelę;
  • 2 šaukštai citrinos sulčių;
  • 1 valgomasis šaukštas aliejaus.

Paruošimas:

  1. Menkės filė nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, pagardinkite druska ir pipirais. Apverskite ir tą patį padarykite iš kitos pusės.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinės ugnies. Kai įkais, sudėkite filė, kepkite 5 minutes, tada apverskite ir apkepkite iš kitos pusės. Į keptuvę supilkite aliejų.
  3. Nulupkite česnaką ir sutrinkite skilteles dideliu peiliu arba presu. Sudėkite jas į keptuvę ir kepkite kartu su žuvimi. Įdėkite šakelę čiobrelių.
  4. Sumažinkite kaitrą. Kepkite dar 2-3 minutes. Apšlakstykite keptuvėje esančiu aliejumi filė.
  5. Išspauskite citrinos sultis ant žuvies.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Tai gali sugadinti šašlyką

Visą gyvenimą šašlyką marinavote neteisingai: štai kodėl jis gaunasi kietas kaip padas

Kodėl taip dažnai vietoje sultingų ir aromatingų mėsos gabalėlių gauname sausą, kietą...

Arbūzas suvyniotas į plėvelę

Kaip išsirinkti sultingą ir saldų arbūzą? Šių 5 ženklų pardavėjai jums niekada neatskleis

Vasaros karštis. Milžiniška krūva žalių, dryžuotų arbūzų turguje ar prekybos centre. Jūs...

Dūmai iš šašlykinės

Kodėl kepdamas šašlykus ant žarijų beriu druską: dalinuosi naudingu patarimu

Paruošti skanų, sultingą ir tolygiai iškeptą šašlyką ant žarijų – tai visas...

Tokia mėsa ne kiekvienam

Prabangos viršūnė: kilogramas šios jautienos kainuoja 500 eurų – atskleidžiame, kodėl ji ne kiekvienam

Jautiena yra puikus aukštos kokybės baltymų, geležies ir B grupės vitaminų šaltinis....