Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Trys klaidos, kurių reikia vengti ruošiant mėsą
Maistas / Gėrimai

Trys klaidos, kurių reikia vengti ruošiant mėsą

Mėsos kepimas dažnos klaidos
Dalintis

Kad mėsa būtų skani ir minkšta, reikia vengti kelių dažniausiai daromų klaidų. Visų pirma niekada per anksti nesūdykite mėsos. Druska gali pakeisti patiekalo skonį, taip pat tekstūrą.

Klaida Nr. 1: mėsos kepimas šaltoje keptuvėje

Nepriklausomai nuo to, kokią keptuvę ketinate naudoti, svarbu mėsą kepti karštoje keptuvėje. Jei mėsą bandysite kepti vėsioje keptuvėje, ji gali prilipti ir neišgausite norimos spalvos bei tekstūros.

Klaida Nr. 2: per dažnai vartote mėsą

Kai dedate mėsos gabalą į keptuvę, dažnai norite jį apversti pakankamai greitai, kad mėsa nepriliptų. Tačiau turėtumėte vengti šių manipuliacijų ir leisti mėsai kepti netrikdomai kelias minutes, kol susidarys plutelė.

Klaida Nr. 3: per anksti sūdykite mėsą

Jei mėsą sūdytumėte per anksti, ji išsausėtų ir prarastų sultis. Patartina sūdyti prieš pat kepimą arba pabaigoje, prieš pat ragaujant. Be to, pridėjus rausvosios druskos, mėsa įgaus originalią tekstūrą.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....

Dideli ir traškūs ridikai

Ridikėliai praranda formą ir spalvą? Neišmeskite jų. Užtenka vieno veiksmo ir jie atgaus savo traškumą

Kaip išgelbėti suminkštėjusius ridikėlius? Net labiausiai suvytę gali atgauti savo traškumą, jei...