Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Trys kvaili veiksmai kepant pievagrybius, dėl kurių grybai tampa guminiai ir vandeningi
Maistas / GėrimaiPatarimai

Trys kvaili veiksmai kepant pievagrybius, dėl kurių grybai tampa guminiai ir vandeningi

Pievagrybiai
Dalintis

Turbūt kiekvienas gurmanas nori sužinoti, kaip kepti pievagrybius, kad patiekalai su jais visada būtų kvapnūs ir skanūs. Deja, keptuvėje ruošiami grybai dažnai tampa ne kepti, o labiau troškinti.

Taip nutinka dėl klaidų, kurias daugelis virėjų mėgėjų daro prieš kepdami pievagrybius ir jų kepimo metu. Kulinarijos ekspertai išvardijo nereikalingus veiksmus, dėl kurių kepti pievagrybiai tampa ne tokie skanūs.

 

Ilgas plovimas

Savaime suprantama, kad prieš kepant grybai turi būti be nešvarumų.

Tačiau plovimo procesas neturėtų būti per ilgas. Plauti grybus reikėtų ne ilgiau kaip kelias sekundes. Tada juos reikėtų padėti ant popierinio rankšluosčio.

Jei grybai nėra per daug nešvarūs, turėtumėte apsiriboti šiuo veiksmu: nuvalykite grybus švariu ir drėgnu audinio gabalėliu. Reikalas tas, kad drėgmės perteklius nesuteiks grybams skonio, nes jie bus ne kepami, o verdami.

 

Keptuvės dangčio naudojimas

Kepdami pievagrybius niekada neuždenkite keptuvės dangčiu. Priešingu atveju pievagrybiai tikrai nebus gražiai apkepę.

 

Ankstyvas druskos įbėrimas

Kad grybai išliktų saikingai sultingi ir minkšti, nedėkite druskos per anksti. Tai reikėtų daryti paskutiniame grybų terminio apdorojimo etape. Tokiu atveju grybai įgaus tobulą skonį ir minkštumą.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Baisus kvapas iš šiukšlių dėžės

Atsitiktinai atradau triuką, dėl kurio iš šiukšliadėžės dingo nemalonus kvapas. Nusprendžiau pasidalinti šiuo tobulu „triuku”

Žinote tą jausmą, kai atidarote šiukšliadėžę ir… na, geriau to net neaprašinėsiu....

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....

Skalbimo mašina ir išlaidos / shutterstock.com

Visą gyvenimą skalbimo mašiną naudojote neteisingai: šis vienas mygtukas sutaupys jums šimtus eurų

Ar kada nors susimąstėte, kodėl jūsų elektros sąskaitos yra tokios didelės, nors,...