Turbūt kiekvienas gurmanas nori sužinoti, kaip kepti pievagrybius, kad patiekalai su jais visada būtų kvapnūs ir skanūs. Deja, keptuvėje ruošiami grybai dažnai tampa ne kepti, o labiau troškinti.
Taip nutinka dėl klaidų, kurias daugelis virėjų mėgėjų daro prieš kepdami pievagrybius ir jų kepimo metu. Kulinarijos ekspertai išvardijo nereikalingus veiksmus, dėl kurių kepti pievagrybiai tampa ne tokie skanūs.
Ilgas plovimas
Savaime suprantama, kad prieš kepant grybai turi būti be nešvarumų.
Tačiau plovimo procesas neturėtų būti per ilgas. Plauti grybus reikėtų ne ilgiau kaip kelias sekundes. Tada juos reikėtų padėti ant popierinio rankšluosčio.
Jei grybai nėra per daug nešvarūs, turėtumėte apsiriboti šiuo veiksmu: nuvalykite grybus švariu ir drėgnu audinio gabalėliu. Reikalas tas, kad drėgmės perteklius nesuteiks grybams skonio, nes jie bus ne kepami, o verdami.
Keptuvės dangčio naudojimas
Kepdami pievagrybius niekada neuždenkite keptuvės dangčiu. Priešingu atveju pievagrybiai tikrai nebus gražiai apkepę.
Ankstyvas druskos įbėrimas
Kad grybai išliktų saikingai sultingi ir minkšti, nedėkite druskos per anksti. Tai reikėtų daryti paskutiniame grybų terminio apdorojimo etape. Tokiu atveju grybai įgaus tobulą skonį ir minkštumą.
Parašyti komentarą