Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Uogos bus kaip marmeladas: puikus braškių uogienės receptas
Maistas / Gėrimai

Uogos bus kaip marmeladas: puikus braškių uogienės receptas

Braškių uogienė
Dalintis

Uogienė su nesmulkintomis braškėmis maloniai nustebins visus saldumynų mėgėjus, ji bus tiesiog nušluota nuo stalo. Braškių sezonas jau įgauna pagreitį. Daugelis jau užšaldo uogas žiemai ir, žinoma, gamina kvapnią uogienę.

Parengėme paprasto braškių džemo receptą, kuris pradžiugins kiekvieną gurmaną.

Braškių uogienė – receptas žingsnis po žingsnio

Jums reikės:

  • braškių – 1 kg;
  • citrinos – 1 vnt;
  • cukraus – 500 g.

Gaminimas:

  1. Nuplaukite ir nuvalykite uogas, tada supjaustykite jas nedidelėmis skiltelėmis.
  2. Paruoštas uogas sudėkite į plačiadugnį dubenį, užberkite cukrumi ir užpilkite vienos citrinos sultimis.
  3. Po to šį mišinį reikia virti ant vidutinės ugnies. Virimo metu uogas maišykite ir nugriebkite putas.
  4. Šią uogienę galima gaminti tirštą arba skystą. Jei pageidaujate skystos uogienės, ją reikia virti ant silpnos ugnies po dangčiu, kol braškės taps skaidrios. Jei norite tirštos uogienės, virkite, kol skystis visiškai išgaruos ir nenaudokite dangčio.
  5. Norėdami įvertinti uogienės tirštumą atvėsus, galite dalį jos kelioms minutėms įdėti į šaldiklį.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Nuostabus burokėlis

Mano močiutės paslaptis: kodėl ji niekada nevirdavo burokėlių ir kaip paruošdavo skaniausius, kokius esu valgęs

Prisimenu, kaip vaikystėje sukiodavausi virtuvėje pas močiutę – mažoje, bet visada kvepiančioje...

Jautienos kaulų čiulpai

„Riebusis auksas“ vėl grįžta į meniu. Jame gausu kolageno, gerina kaulų sveikatą ir odos išvaizdą

Jautienos kaulų čiulpai, šiandien dar vadinami „riebusis auksas“, sugrįžta į mūsų virtuves....

Agurkai suvynioti į plėvelę

Kodėl ilgavaisiai agurkai parduotuvėse yra supakuoti į plėvelę? Priežastys – dvi, ir jos gali nustebinti

Agurkai – skani ir sveika daržovė, kurią galima valgyti žalią, dėti ant...

Rytinis ritualas – kava

Kavos ritualas turtams pritraukti: paprastas rytinis metodas, galintis pakeisti jūsų finansinę sėkmę

Daugeliui puodelis kavos ryte – tai tiesiog būdas pabusti. Tačiau ar žinojote,...