Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Vakarykštė arbata – sveika ar ne? Atsako arbatos meistras Ne Qun
Maistas / GėrimaiSportas / Sveikata

Vakarykštė arbata – sveika ar ne? Atsako arbatos meistras Ne Qun

Vakarykštės arbatos vartojimas
Dalintis

Pastaruoju metu daugelis įvairių sričių specialistų tvirtina, kad prieš dieną užplikyta arbata gali pakenkti organizmui. Ar tai iš tiesų tiesa, aiškinosi arbatos meistras, prekės ženklo „Ne Qun Hao“ savininkas Ne Qun.

Pasak jo, iki šiol nebuvo patvirtinta jokių apsinuodijimo atvejų, susijusių su vakarykštės arbatos vartojimu.

Rekomendacijos gerti tik šviežiai paruoštą arbatą dažniausiai grindžiamos teoriniais samprotavimais. Manoma, kad ilgai laikoma kambario temperatūroje arbata praranda skonį, naudą sveikatai ir gali tapti terpe mikroorganizmams veistis.

„Nors bet kuri arbatos kompanija neabejotinai yra suinteresuota, kad žmonės kasdien gertų šviežiai paruoštą arbatą, atsakysime tiesiai šviesiai – tai labiau atsargumo priemonė, o ne įrodytas faktas“, – pridūrė ekspertas.

Taigi moksliniu požiūriu kalbėti apie vakarykštės arbatos žalą be konkrečių atvejų galima tik hipotetiškai. Kol nėra dokumentais patvirtintų klinikinių atvejų, rekomendacijos vartoti šviežią arbatą lieka tradicinėmis ir atsargumo, o ne griežtai įrodytais faktais.

„Nepaisant to, šviežiai paruošta arbata neabejotinai yra skanesnė ir sveikesnė, nes veikiant laikui arbatos medžiagos oksiduojasi arba suskyla į sudedamąsias dalis“, – pabrėžė Ne Qun.

Labiau reikėtų pasidomėti arbatos kokybe ir atsisakyti pigių arbatų.

Šaltinis: Sports.kz

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Sandra Alšauskienė

Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Pirmosios vyšnios

Pirmosios vyšnios rinkoje – bet ar tikrai lenkiškos? Augintojai kalba atvirai: „Tai – neįmanoma“

Pirmosios vyšnios jau pasirodė didmeninėse parduotuvėse ir turguose, bet tarp vaisių augintojų...

Kokius kiaušinius rinktis

Minkštai ar kietai virti kiaušiniai? Kuris pasirinkimas geresnis norint numesti svorio?

Kiaušiniai – vienas populiariausių baltymų šaltinių, dažnai įtraukiamas į svorio metimo programas....

Jaunos bulvės

Jokių daugiau košių! Pažiūrėkite, kaip išvirti jaunas bulves

Mėgstate jaunas bulves, bet dažnai jos tampa vandeningos arba subyra? Nesijaudinkite –...

Voveraičių sezonas

Kaip skaniai ir teisingai paruošti voveraites: nuo miško iki lėkštės. Grybai jau miškuose

Lietuvoje voveraitės – vienos iš laukiamiausių vasaros gėrybių. Ryškiai geltonos, kvapnios, tvirtos...