Kava daugeliui žmonių jau nebėra tik gėrimas, o ritualas kiekvieną rytą. Ji suteikia energijos ir kartu atpalaiduoja. Kaip parodė moksliniai stebėjimai, naudingiausias gėrimas yra filtruota kava (kava iš kavos aparato). Ji ruošiama vienkartinio vandens praleidimo per filtrą su viduje esančia malta kava būdu. Skystis prasiskverbia pro maltą kavą, kartu išplaudamas visas kenksmingas medžiagas. Paruošus kavos tirščiai išmetami. Daugelyje kavinių patiekiama filtruota kava.
Kodėl toks gėrimas naudingas mūsų organizmui? Mokslininkų teigimu, filtruota kava išsaugo didžiausią kavos pupelių naudą, tačiau kenksmingų nuosėdų lieka minimaliai.
Be to, filtruotoje kavoje yra daug antioksidantų, kurie savo ruožtu mažina širdies ligų riziką.
Tačiau pats kenksmingiausias kavos ruošimo būdas yra nefiltruotas gėrimas. Kalbame apie kavą, kuri geriama kartu su nuosėdomis. Tai reiškia, kad toks gėrimas ruošiamas tiesiai puodelyje arba naudojant prancūzišką presą.
Pagrindinis nefiltruotos kavos pavojus yra tas, kad joje yra 30 kartų daugiau cholesterolio nei filtruotoje kavoje. O tai labai apkrauna jūsų širdį. Jei nuolat geriate nefiltruotą kavą, gėrimas „pasodins“ vieną svarbiausių jūsų kūno organų, todėl neišvengiamai kils problemų.
Šaltinis: Sports.kz