Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Želė desertas Panna cotta: itališkojo varianto analogas
Maistas / Gėrimai

Želė desertas Panna cotta: itališkojo varianto analogas

Panna cotta kitaip
Dalintis

Šis desertas yra itališkojo Panna cotta analogas. Jis toks pat švelnus ir pieniškas, tačiau turi kitokį skonį. Pabandykite jį pasigaminti kartu.

Ingredientai:

  • 3,2 proc. pieno – 3 stiklinės;
  • Cukraus – 1,5 valg. šaukšto;
  • Bulvių krakmolo – 2 valg. šaukštai;
  • Vanilinio cukraus – 1 valg. šaukštas;
  • Uogos – pasirinktinai.

Paruošimas:

  1. Giliame puode pašildykite 2 puodelius pieno, kol užvirs. Suberkite cukrų ir maišykite, kol visiškai ištirps.
  2. Krakmolą ištirpinkite 1 puodelyje pieno.
  3. Ištirpintą krakmolą plona srovele supilkite į puodą nuolat maišydami.
  4. Virkite želė ant silpnos ugnies maišydami 5 minutes.
  5. Supilkite želė į formeles ir 1 valandą palaikykite šaldytuve.
  6. Patiekite atšaldytą, papuoštą uogomis arba uogiene, jei norite.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....