Siekdami taupyti laiką, daugelis lietuvių renkasi greitus ir patogius sprendimus, pavyzdžiui, kavą „3 in 1“. Deja, šis populiarus gėrimas, nors ir vilioja paruošimo paprastumu, slepia daugybę spąstų. Mitybos specialistai įspėja, kad reguliarus šios rūšies kavos vartojimas gali neigiamai paveikti mūsų sveikatą.
Lietuviai mėgsta kavą. Tačiau šiuolaikiniame užimtame pasaulyje daugelis žmonių renkasi greitus ir patogius sprendimus, pavyzdžiui, kavą „3 in 1“. Tai produktas, kuris turėtų taupyti laiką ir suteikti malonų skonį, tačiau, deja, tokios kavos sudėtis švelniai tariant tragiška. Mitybos ekspertai, tarp jų ir žinomas mitybos specialistas daktaras Michałas Wrzosekas, įspėja, kad tokios kavos reguliariai vartoti negalima. Kodėl kava „3 in 1“ laikoma blogiausiu pasirinkimu?
Kava „3-in-1“ – kas slepiasi šiame mažame paketėlyje?
Kava „3-in-1“ yra ne kas kita, kaip paruoštas tirpios kavos, cukraus ir pieno miltelių mišinys. Nors iš pirmo žvilgsnio tai atrodo puikus sprendimas užimtiems žmonėms, šio produkto sudėties analizė kelia rimtų abejonių. Ekspertai, tarp jų ir žinomas mitybos specialistas daktaras Michałas Wrzosekas, įspėja, kad kavos „3-in-1“ negalima vartoti per daug, nurodydami žalingą jos poveikį sveikatai.
Kodėl turėtumėte vengti kavos „3-in-1“?
Cukraus ir gliukozės-fruktozės sirupo pertekliaus: pagrindinė kavos „3-in-1“ sudedamoji dalis yra cukrus ir gliukozės-fruktozės sirupas, kurie skatina cukraus kiekio kraujyje šuolį ir gali sukelti atsparumą insulinui.
Hidrintas palmių aliejus: daugelyje kavos „3-in-1“ rūšių yra hidrinto palmių aliejaus, kuriame gausu sočiųjų riebalų rūgščių ir transriebalų, didinančių širdies ir kraujagyslių ligų riziką.
Didelis kaloringumas: kava „3-in-1“ yra gerokai kaloringesnė už tradicinę juodą kavą, todėl gali padidėti svoris.
Kavoje beveik nėra kavos: kavos „3-in-1“ sudėtyje tikros kavos yra labai nedaug.
Prieš pirkdami kavą „3-in-1“, atidžiai perskaitykite produkto etiketę. Atkreipkite dėmesį į cukraus, transriebalų ir palmių aliejaus kiekį. Rinkitės produktus, kurių sudėtyje yra kuo mažiau sudedamųjų dalių, be dirbtinių priedų ir konservantų.
Sveikesnės „3-in-1“ kavos alternatyvos
Užuot rinkęsi paruoštus mišinius, apsvarstykite sveikesnes alternatyvas. Jei mėgstate pienišką kavos skonį, geresnis pasirinkimas yra klasikinė tirpi arba virta kava, į kurią patys įpilkite pieno ir šiek tiek natūralaus saldiklio, pavyzdžiui, eritrolio arba stevijos. Taip kontroliuosite gėrimo sudėtį ir išvengsite nereikalingų priedų.
Kava „3-in-1“ yra patogus, bet labai nesveikas sprendimas. Jei rūpinatės savo sveikata, geriau venkite reguliaraus jos vartojimo ir rinkitės natūralias alternatyvas, kurios neapkraus jūsų organizmo kenksmingomis medžiagomis.
Šaltinis: pysznosci.pl
Parašyti komentarą