Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Įspėjame apie pavojų naudojant indus, pagamintus iš vienos žinomos medžiagos

1 min. skaitymo

Krištoliniai indai gali būti pavojingi žmogui, jei jie naudojami marinuotiems ir raugintiems maisto produktams laikyti ir ruošti, teigia ekspertai.

Krištolo sudėtyje yra švino, kuris patekęs į organizmą gali sukelti anemiją, inkstų nepakankamumą, nervų sistemos sutrikimus ir reprodukcines problemas.

Ilgalaikis raugintų kopūstų ir marinuotų maisto produktų laikymas ar virimas tokiuose induose gali lemti laipsnišką šios medžiagos kaupimąsi organizme. Pavyzdžiui, raugintuose kopūstuose yra pieno rūgšties, kuri reaguoja su švinu, pagreitindama jo perėjimą į tirpią būseną. Panaši situacija stebima ir su marinatais, kurių sudėtyje yra acto ar kitų rūgščių, teigė ekspertai.

Kad būtų išvengta rizikos, chemikai ragino daržovėms marinuoti ir rauginti naudoti stiklinius, keraminius ar emaliuotus indus. Jų nuomone, tai visiškai saugu sąlyčiui su maistu.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus