Daugelis sveikų žmonių nevalgo kiaušinių, nes baiminasi padidėjusio cholesterolio kiekio. Tačiau baimių yra kur kas daugiau.
Mitybos specialistė Liudmila Mikitiuk įspėjo, kad ant lukšto gali gyventi, aktyviai augti ir daugintis pavojingas mikroorganizmas – salmonelės, pažeidžiančios virškinimo traktą, o sunkiais atvejais ir kitus organus.
Bakterija nebijo žemos temperatūros ir kiaušinio paviršiuje gali išlikti iki mėnesio. Rūkymas ir sūdymas taip pat niekaip netrukdo salmonelėms. Tačiau nemanykite, kad ji yra nepažeidžiama: mikrobas iš karto žūsta verdant.
Kiaušinių nerekomenduojama plauti iš anksto, geriau tai daryti prieš pat virimą, kad nebūtų sunaikintas natūralus apsauginis barjeras. Svarbiausia – kiaušinius būtinai reikia termiškai apdoroti: kepti arba virti.
Šaltinis: Sports.kz
Parašyti komentarą