Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Įvardytos sultys, mažinančios žarnyno uždegimą. Gerkite po dvi stiklines per dieną
Maistas / GėrimaiSportas / Sveikata

Įvardytos sultys, mažinančios žarnyno uždegimą. Gerkite po dvi stiklines per dieną

Montmorency vyšnių sultys
Dalintis

Naujas tyrimas parodė, kad dvi nedidelės stiklinės vyšnių sulčių per dieną mažina žarnyno uždegimą ir gerina skrandžio ligomis sergančių žmonių gyvenimo kokybę. Šio tyrimo rezultatai paskelbti žurnale „Life“.

Naujasis tyrimas, kurį atliko Hertfordšyro ir Centrinio Lankašyro universitetai, buvo didžiausias tokio pobūdžio mokslinis darbas, kuriame dalyvavo žmonės. Tyrėjai nustatė, kad šešias savaites du kartus per dieną geriant po 130 ml atskiestų Montmorency vyšnių sulčių 40 proc. sumažėjo žarnyno uždegimo žymenys žmonėms, sergantiems lengvu ar vidutinio sunkumo opiniu kolitu.

Dalyviai taip pat pranešė, kad vartojant vaisių gėrimo pagrindu pagamintą papildą, palyginti su standartiniu gydymu vaistais, jų su sveikata susijusi gyvenimo kokybė pagerėjo 9 proc.

Šaltinis: Sports.kz

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Sandra Alšauskienė

Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Pirmosios vyšnios

Pirmosios vyšnios rinkoje – bet ar tikrai lenkiškos? Augintojai kalba atvirai: „Tai – neįmanoma“

Pirmosios vyšnios jau pasirodė didmeninėse parduotuvėse ir turguose, bet tarp vaisių augintojų...

Kokius kiaušinius rinktis

Minkštai ar kietai virti kiaušiniai? Kuris pasirinkimas geresnis norint numesti svorio?

Kiaušiniai – vienas populiariausių baltymų šaltinių, dažnai įtraukiamas į svorio metimo programas....

Jaunos bulvės

Jokių daugiau košių! Pažiūrėkite, kaip išvirti jaunas bulves

Mėgstate jaunas bulves, bet dažnai jos tampa vandeningos arba subyra? Nesijaudinkite –...

Voveraičių sezonas

Kaip skaniai ir teisingai paruošti voveraites: nuo miško iki lėkštės. Grybai jau miškuose

Lietuvoje voveraitės – vienos iš laukiamiausių vasaros gėrybių. Ryškiai geltonos, kvapnios, tvirtos...