Persivalgymas yra dažna problema, ypač po riebaus maisto. Per daug saldumynų gali sukelti sunkumo jausmą, pilvo pūtimą, rėmenį ar pilvo skausmą. Užuot griebę vaistus, verta naudoti natūralius metodus, kurie palengvina virškinimą ir palengvina skrandžio problemas.
Natūralios žolelės – veiksmingas ir saugus būdas sumažinti persivalgymo padarinius. Vieni padeda nuraminti virškinimo sistemą, kiti mažina pilvo pūtimą ir pagreitina medžiagų apykaitą bei palaiko žarnyno veiklą.
Ramunėlės – viena universaliausių žolelių, efektyviai malšinančių virškinimo problemas . Jo veikliosios medžiagos, įskaitant eterinius aliejus ir flavonoidus, turi priešuždegiminį, antispazminį ir raminantį poveikį virškinimo sistemai.
Kaip paruošti?
- vienas šaukštas džiovintų ramunėlių žiedų,
- 2 stiklines verdančio vandens.
Ramunėles užpilkite vandeniu ir palikite uždengtą 15 minučių. Perkoškite, gerti po pusę stiklinės antpilo 2–3 kartus per dieną.
Gera žinoti: Ramunėlės yra saugios daugumai žmonių, tačiau kai kuriems žmonėms , ypač tiems, kurie yra alergiški Asteraceae šeimos augalams, gali sukelti alergines reakcijas.
Pankolis – veiksmingas nuo vidurių pūtimo
Pankoliai yra puikus pasirinkimas tiems, kuriuos vargina pilvo pūtimas ir sotumo jausmas po valgio. Šis augalas skatina virškinimo fermentų sekreciją, palaiko žarnyno veiklą ir apsaugo nuo per didelės fermentacijos virškinimo sistemoje.
Kaip paruošti?
- vienas valgomasis šaukštas pankolio sėklų,
- 2 stiklines verdančio vandens.
Sėklas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite uždengtą 20 minučių. Tada perkošti ir gerti po pusę stiklinės antpilo 2–3 kartus per dieną.
Verta žinoti: pankolio nerekomenduojama vartoti vaikams iki 4 metų ir sergantiems kepenų ligomis ar alergiškiems salierų augalams.
Pipirmėtė – ramina skrandį
Pipirmėtė šimtmečius buvo žinoma dėl savo virškinimą skatinančių savybių . Dėl sudėtyje esančio mentolio jis atpalaiduoja virškinamojo trakto raumenis, mažina vidurių pūtimą ir skatina virškinimo sulčių išsiskyrimą.
Kaip paruošti?
- šaukštas džiovintų mėtų lapelių ,
- stikline verdančio vandens.
Mėtas užpilkite verdančiu vandeniu ir uždengę palikite 10 minučių prisitraukti. Perkoštą užpilą galima gerti po valgio, geriausia po pusę stiklinės.
Reikia žinoti: žmonės, sergantys gastroezofaginiu refliuksu, turėtų būti atsargūs, nes mėtos gali pabloginti rėmens simptomus.
Imbieras – natūralus virškinimo palaikymas
Imbieras yra tikras sveikatos savybių lobis. Jis skatina virškinimo sulčių išsiskyrimą, palaiko žarnyno peristaltiką, mažina sunkumo jausmą ir rėmenį. Jo šildantis poveikis padeda organizmui greičiau virškinti maistą.
Kaip paruošti?
- šaukštelis šviežiai tarkuoto imbiero,
- stikline verdančio vandens.
Imbierą užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 10 minučių. Užpilą galima gerti du kartus per dieną, geriausia po valgio.
Naudinga žinoti: žmonės, turintys aukštą kraujospūdį arba sergantys pepsine opa, prieš reguliariai vartodami imbierą, turėtų pasitarti su gydytoju.
Šaltinis: portal.abczdrowie.pl
Mūsų turinys yra informacinio ir švietimo tikslais, tai nepakeičia medicininės konsultacijos. Prieš priimdami sprendimus dėl sveikatos, pasitarkite su specialistu.
Parašyti komentarą