Didžiosios Britanijos mitybos specialistai ragina būti atsargiems šildant šventinio maisto likučius, nes tai gali neigiamai paveikti virškinamojo trakto būklę, skelbia Sports.kz.
Specialistai perspėja, kad pakartotinis angliavandenių turinčio maisto apdorojimas terminiu būdu gali pakeisti jame esančio krakmolo struktūrą, dėl to gali susidaryti vadinamasis „atsparus“ krakmolas, atsparus virškinimui, rašo „Daily Mail“.
Didžiosios Britanijos mitybos specialistė Josie Porter pažymi, kad maistas, pavyzdžiui, atvėsusios bulvės, sunkiai virškinamos. Pašildytos taip pat. Tai gali sukelti nemalonių simptomų, įskaitant pilvo pūtimą, dujų susidarymą ir pilvo skausmą, ypač žmonėms, kurių virškinimas jautrus.
Kita ekspertė, mitybos specialistė Carrie Ruxton pabrėžia nenuspėjamą atsparaus krakmolo poveikio žarnynui pobūdį. Ji pabrėžia, kad daugeliui žmonių, kenčiančių nuo dirgliosios žarnos sindromo, tokių krakmolų vartojimas gali pabloginti ligos simptomus.
Nors manoma, kad atsparus krakmolas yra naudingas svorio metimui ir žarnyno bakterijų gerinimui, didelis jo kiekis per šventes gali sukelti virškinimo sutrikimų.
Šaltinis: Sports.kz