Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kodėl turėtumėte pradėti šaldyti duoną namuose?

4 min. skaitymo

Kaip teisingai šaldyti duoną?

Greitai užšaldyta duona

Pirmiausia įsitikinkite, kad duona visiškai atvėsusi, ypač jei ji buvo ką tik iškepta (jeigu kepėte ją namuose). Tuomet atsargiai įdėkite ją į šaldymo maišelį, išspauskite kuo daugiau oro ir padėkite į šaldiklį bent 24 valandoms.

Ir štai čia daugelis žmonių klysta manydami, kad prieš valgant duoną reikia atitirpinti. Tačiau tai – netiesa! Yra specialus būdas, kaip padaryti šaldytą duoną dar sveikesnę. Norite sužinoti, koks jis? Tai – skrudinimas!

Kai skrudinate šaldytą duoną tiesiai iš šaldiklio, ne tik ją pašildote, bet ir dar labiau pagerinate jos savybes. Skrudinimas dar labiau keičia cukraus molekules – tai dar vienas virsmo lygmuo, kuris sumažina jų įtaką cukraus lygiui kraujyje. Tai tarsi įprastą duoną paversti superduona!

Gal dar kyla klausimų?

Gal galvojate: „Ar pasikeis duonos skonis po šaldymo?“ Iš tikrųjų – tinkamai užšaldyta ir paskrudinta duona gali būti netgi skanesnė už ką tik iškeptą. Šaldymas padeda išlaikyti skonį, o skrudinimas suteikia traškią tekstūrą, kuri daugeliui labai patinka.

Įdomu tai, kad vis daugiau ekspertų rekomenduoja šį paprastą triuką.

Didžiausias šio metodo privalumas – jo paprastumas. Jums tereikia išimti riekelę, kai jos prireikia, įdėti tiesiai į skrudintuvą arba į keptuvę, pašlakstytą alyvuogių aliejumi, ir po kelių minučių turėsite skanų, sveiką skrebutį. Jokios papildomos įrangos, jokių sudėtingų žingsnių.

Paprasta. Pigu. Sveika. Ir verta išbandyti.

Šaltinis: dzentlmenis.lv

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus