Kaip teisingai šaldyti duoną?
Pirmiausia įsitikinkite, kad duona visiškai atvėsusi, ypač jei ji buvo ką tik iškepta (jeigu kepėte ją namuose). Tuomet atsargiai įdėkite ją į šaldymo maišelį, išspauskite kuo daugiau oro ir padėkite į šaldiklį bent 24 valandoms.
Ir štai čia daugelis žmonių klysta manydami, kad prieš valgant duoną reikia atitirpinti. Tačiau tai – netiesa! Yra specialus būdas, kaip padaryti šaldytą duoną dar sveikesnę. Norite sužinoti, koks jis? Tai – skrudinimas!
Kai skrudinate šaldytą duoną tiesiai iš šaldiklio, ne tik ją pašildote, bet ir dar labiau pagerinate jos savybes. Skrudinimas dar labiau keičia cukraus molekules – tai dar vienas virsmo lygmuo, kuris sumažina jų įtaką cukraus lygiui kraujyje. Tai tarsi įprastą duoną paversti superduona!
Gal dar kyla klausimų?
Gal galvojate: „Ar pasikeis duonos skonis po šaldymo?“ Iš tikrųjų – tinkamai užšaldyta ir paskrudinta duona gali būti netgi skanesnė už ką tik iškeptą. Šaldymas padeda išlaikyti skonį, o skrudinimas suteikia traškią tekstūrą, kuri daugeliui labai patinka.
Įdomu tai, kad vis daugiau ekspertų rekomenduoja šį paprastą triuką.
Didžiausias šio metodo privalumas – jo paprastumas. Jums tereikia išimti riekelę, kai jos prireikia, įdėti tiesiai į skrudintuvą arba į keptuvę, pašlakstytą alyvuogių aliejumi, ir po kelių minučių turėsite skanų, sveiką skrebutį. Jokios papildomos įrangos, jokių sudėtingų žingsnių.
Paprasta. Pigu. Sveika. Ir verta išbandyti.
Šaltinis: dzentlmenis.lv